Nicole Robu recunoaște: nu vă spun minciuni – am lăsat datorii la Colterm pentru că am plătit datorii istorice și nu aveam bani și pentru facturile curente

Fostul primar al Timișoarei are o nouă ieșire publică în care vrea să explice situația datoriilor de la Colterm.

Intervenția lui Nicolae Robu este prilejuită de faptul că actualul primar Dominic Fritz a publicat un ordin de plată prin care dorea să arate că Primăria Timișoara plătește către EON o rată lunară de 1,7 milioane de lei pentru gaz consumat în 2014.

Fostul primar contestă anul pentru care se plătesc asemenea sume și susține că nu este vorba despre 2014, ci 2016, însă nu contestă datoriile.

“DOMINIC SAMUEL FRITZ ÎȘI BATE JOC DE TIMIȘORENI DESCONSIDERÂNDU-LE INTELIGENȚA! Cât de proști ne consideră, oare, dl Fritz, dacă își închipuie că vreunul dintre noi poate crede că obligația de a plăti 1.7 milioane lei pt o datorie mai veche la eon este cauza pt care nu avem căldură, când dl Fritz încasează 45-50 milioane lei pe lună la bugetul local?! Nu e mai plauzibil pt orice om cu cap, că lipsa căldurii se datorează faptelor că: dl Fritz a intrat în iarnă cu stoc de cărbune ZERO, cum n-a făcut nimeni în istorie, dl Fritz a refuzat să semneze contract bilateral cu eon pt gaz la preț fix pe toată iarna, de 200-250 lei / MWh, preferând să meargă pe bursă, unde prețul este între 650-1.000 lei / MWh (ultima achiziție s-a făcut cu 800 lei / MWh), dl Fritz a făcut să se primească amenda de 107 milioane lei (21 milioane euro), dl Fritz a introdus Colterm în insolvență, decredibilizând-o, încât nimeni nu mai are încredere să-i dea nimic fără “banii jos”“, susține Nicolae Robu.

Ieșirea manipulantă fritzistă

“Stimați timișoreni, da, dl Fritz a avut de plătit luna aceasta 1.7 milioane lei în contul datoriei rămase față de eon de pe vremea mea, rămasă nu din 2014, cum minte el, ci din 2016! Eu explicasem și atunci și recent ce s-a întâmplat, dar lumea n-a luat în seamă până la ieșirea manipulantă fritzistă. Repet, pe scurt: am lăsat această datorie pt că am preferat să plătesc datorii istorice care aduceau zi de zi penalități uriașe și nu aveam bani și pt asta și pt facturile curente! A fost o înțelegere cu eon. Orice om cu mintea limpede făcea la fel! M-a auzit cineva pe mine plângându-mă că am plătit fără niciun ajutor de la Guvern sau din altă parte, la venituri lunare, pe-atunci, la jumătatea celor pe care le are dl Fritz acum (!!!): 150 milioane lei datorii istorice ale Colterm (nu intră aici compensarea de 85 milioane lei făcută de Guvernul Ponta), 75 milioane lei TVA neplătit la timp de Administrația Ciuhandu pt STPT, 4 milioane lei către SDM, preluat în colaps. ‼️TOTAL: 229 MILIOANE LEI !!! M-a auzit cineva plângându-mă? Nu! Am lăsat Timișoara vreo zi fără căldură și apă caldă? Nu!  Am făcut două pasaje pe buget local (e vorba de Jiul și Popa Șapcă; al treilea, Michelangelo, a fost pe bani europeni, iar al patrulea, Iulius, pe bani privați), o mulțime de amenajări și dotări la spitale, modernizări de parcuri, etc, etc pe bugetul local?! DA! Stimați timișoreni, Eu vă respect. Nu vă spun minciuni. Pt mine nu lucrează niciun aparat de propagandă, cum lucrează pt dl Fritz -unul care l-ar face invidios până și pe Ceaușescu, dacă ar trăi-! Nu vă mai lăsați intoxicați și manipulați! Pt binele dv!“, completează Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole