Timișoara: puieții plantați în mini-pădurea din Piața Petru Maior s-au prins – arborii de talie înaltă și vegetația mai joasă trebuie să fie în armonie

În luna martie a acestui an Consiliul Local a dat undă verde punerii la dispoziția Propark-Fundația pentru Arii Protejate a unui teren pentru a realiza o pădure urbană miniaturală de tip Tiny Forest.

Primăria Municipiului Timișoara a pus la dispoziție, spre împădurire/plantare, terenul aflat în Piața Petru Maior, cu suprafața de 3.648 mp, din care se va supune amenajării 1300 mp.

Datorită tehnicilor speciale folosite la înființarea ei, suprafața de pădure se va dezvolta autonom, spune Rudolf Gräf, consilierul primarului Dominic Fritz.

“În primăvară Primăria Municipiului Timișoara făcut prima mini-pădure din Timișoara cu Chiriches Tiberiu. Un concept care presupune plantarea densă și diversă pe suprafețe mici, urbane. Plantarea se face cu puieți, deci prima imagine nu este ca la Mall *;)) dar creșterea este una naturală bazată pe concurența și conlucrarea speciilor alese și plantate astfel încât în timp arborii te talie înaltă și vegetația mai joasă să fie în armonie. Azi am făcut una din cele 4-5 udări pe care l-am planificat pe acest an cu sprijinul firmei de întreținere. Între timp s-a ocupat și să montăm un panou informativ“, a precizat Rudolf Gräf.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole