Noul șef al Poliției Locale Timișoara, Hajdu Attila, a depus jurământul. Dominic Fritz: instituția este într-un proces de transformare după mulți ani de stagnare

Hajdu Attila este de astăzi nou șef al Poliției Locale Timișoara.

Fostul comandant al Structurii Antiteroriste din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Hajdu Attila, a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc în prezența primarului Dominic Fritz și a viceprimarul PNL, Cosmin Tabără, cel în subordinea căruia se află această structură, dar și a fostului șef interimar Dumitru Domășneanu.

Este un moment deosebit în istoria Timișoarei, tocmai că Poliția Locală de când a fost transformată Poliția Comunitară, în 2011, este prima oară când se face un concurs și mă bucur că de astăzi cel care a câștigat concursul va intra în exercitarea rolului său. Misiunea lui nu va fi una ușoară, Poliția Locală este într-un proces de transformare după mulți ani de stagnare. Mă bucur foarte mult că domnul Domășneanu a preluat conducerea interimară în ultimul an și că în acest prima an s-au făcut deja progrese importante, printre care s-au făcut cu 2.000 mai multe controale în urma sesizărilor cetățenilor decât în 2020. Am făcut un protocol cu Garda de Mediu, pentru cei ce depozitează gunoi pe domeniul public, a crescut și cifra mașinilor ridicate. În același timp provocările rămân, în ceea ce privește profesionalizarea poliției, să fie în cartiere, în contact cu cetățenii și să se asigure că regulile sunt respectate de toți, indiferent de ce prieteni are cineva. Îi urez succes noului director și îl vor susține din Primărie cu tot ce putem. Îi mulțumesc și fostului director interimar, care rămâne adjunct, a declarat primarul Dominic Fritz.

Poliția Locală trebuie să fie aproape de cetățean, apărându-i permanent drepturile și libertățile fundamentale. Aș dori să mă familiarizez atât cu greutățile cât și cu reușitele echipei pe care de astăzi o conduc. Am venit cu câteva ținte și obiective, sunt două tipuri de activități pe care aș vrea să ne axăm, una ar fi partea de prevenire și consilier a cetățenilor, iar cel de-al doilea palier este cel de constatare și sancționare. Sunt domenii în care aș vrea să îmbunătățesc activitatea, îmi doresc ca polițiștii locali să fie mai prezenți în zona școlilor, să discute atât cu părinții, cu profesorii și cu elevii, pentru a identifica din timp activitățile periculoase. Îmi doresc un dialog permanent cu cetățenii printr-o prezență activă în parcuri, zone de agrement, piețe. Vreau să ne implicăm în reforma parcărilor prin ridicare a mașinilor abandonate. De luna viitoare va fi operațional abonamentul rezident și în acest context fiecare loc de parcare eliberat este un câștig. Voi fi intransigent în ceea ce privește mediul și salubrizarea publică, a spus la rândul său noul șef al Poliției Locale.

Hajdu Attila, absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, a fost comandantul Structurii de Acţiuni Apeciale şi Antiteroriste din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, între 2009 şi 2014, apoi ofiţer specialist în acţiuni speciale şi antiteroriste în cadrul IJJ Timiş. S-a ocupat de pregătirea şi formarea profesională a jandarmilor între anii 2018 şi 2020, iar între 2020 şi 2021 a fost împuternicit şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul IJJ Timiş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole