Timiș: Funcționarii plâng după Liviu Dragnea, ultimul inconștient care le-a mărit salariile fără discernământ: fac grevă că au salarii mici

Liviu Dragnea, hulitul președinte al PSD, a fost ultimul lider politic care chiar “a murit de grija“ bugetarilor și a mărit salariile fără discernământ și fără criterii clare care să lege clar performanța profesională de nivelul salarial.

Așa se face că administrația e plină de funcționari copleșiți de muncă, dar și de salariați care nu știu decât numele instituției unde trebuie să ajungă dimineața.

Așa se face că medicii au primit la superofertă 3 mii de euro net/lună, fără ca măcar să li se interzică practica privată în propriile clinici sau acordarea de contracte pe propriile firme, inclusiv cu casele de asigurări.

Cum Liviu Dragnea a dispărut de pe scena mare, bugetarii au rămas fără sprijin și deoarece consideră că au salarii mici pentru marele serviciu public pe care îl prestează, au pus de-o gravă.

Așa se face că Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din 33 de județe, declară grevă de avertisment, joi între orele 10:00- 11:00.

La această acțiune vor participa 1500 de salariați care vor înceta lucrul la sediul instituției.

“Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, spun reprezentanții sindicatului „Egalitatea”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole