Timiș: Primăria Șag a dat lovitura – finanțări de peste 25 de milioane de lei pentru zona Mănăstire

Ministerului Dezvoltării a publicat listele investițiilor în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care vor fi realizate în județele Satu Mare, Teleorman și Timiș.

Județul Timiș a primit însă alocări financiare mai mici decât județe precum Teleorman, Vaslui sau Iași și urmează să fie implementate 124 de proiecte, în valoare totală de 1.386.652.122,92 lei, în perioada 2022-2028.

Nu pentru toată lumea veștile sunt proaste, ba din contră.

Un exemplu este Primăria Șag, unde primarul PSD, Flavius Roșu, a dat lovitura pentru comunitate și a primit alocări de fonduri pentru două proiecte în valoare totală de peste 25 de milioane de lei, fiind vorba despre extinderea rețele de apă și de canalizare în cartierul Mănăstire.

În plus, comuna Șag va beneficia și de proiectul Consiliului Județean, de asfaltare a drumului județean dintre Șag și Sânmihaiul Român, parte a minicenturii Timișoarei, proiect lăsat cadou actualei administrații de fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, însă conducerea incompetentă liberală a pierdut doi ani fără să facă nimic pentru acest drum.

Doua vesti mari pentru Sag! Au fost aprobate doua finanțări prin Programul de Investiții Anghel Saligny, program gestionat de Guvernul României la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației :

1. Extinderea rețelei de apa și canalizare pe străzile rămase in vatra veche și întreaga Zonă Mănăstire – 25.107.224 lei

2. Asfaltarea/ modernizarea  drumului ce leagă Șag de Sânmihaiul Român , astfel formându-se minicentura Șag -Sânmihaiul Român -Sacalaz. (DJ 593C/ DJ 591A) – 21.530.261 lei“, a spus Flavius Roșu.

Proiectele finanțate prin Programul ”Anghel Saligny” vor ajuta la dezvoltarea comunei.

In perioada de dupa semnarea contractului, vom demara procedurile de proiectare, respectiv execuție a lucrărilor de apa si canal atat pe străzile rămase in vatra veche, cat si in Zona Mănăstirii. Execuția efectivă o preconizam sa înceapă in cursul anului viitor si va avea o durată de 24 de luni. In acest sens, toate lucrările de asfaltare avute in vedere pe străzile ce urmează sa fie afectate de aceste șantiere se vor decala pana la finalizarea lucrărilor de introducere a apei si a canalizării. Aceste doua mari investiții, ce se alătură celor deja finalizate sau aflate in curs de finalizare, cat si celor pe care le avem in vedere, reprezintă cel mai important portofoliu de investiții realizat vreodată in comuna noastră. Sunt extrem de bucuros ca am ajuns in acest punct dar sunt si încrezător ca vom continua sa dezvoltăm infrastructura comunei noastre, pentru a creste nivelul de trai al locuitorilor noștri“, a mai precizat primarul comunei Șag, Flavius Roșu.

Primăria Șag se află pe locul doi la nivel județean în privința alocărilor financiare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, după o altă comună PSD, cea din Sânpetru Mare care va beneficia de peste 26 de milioane de lei pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole