Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, depune plângeri penale împotriva consilierului local PSD, Radu Țoancă și a directorului Horticola, Andrei Drăgilă

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, l-a acuzat pe viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, că nu a făcut toate orele de muncă în folosul comunității la care a fost obligat printr-o decizie judecătorească.

În replică, viceprimarul spune că se va adresa justiției.

“Șantaj, amenințări, plângeri penale. Cam ăsta e meniul experienței din politica locală. Când micii politicieni și marii directori sunt putred de bogați, dar societățile Timișoarei stau în pragul falimentului, iar serviciile pe care ele îl prestează sunt, dacă nu falimentare, cel puțin deplorabile“, spune Ruben Lațcău.

Mă va distruge

“Domnul Drăgilă a venit la mine încă din 14 septembrie să îmi spună că dacă membrii Consiliului de Administrație (C.A.) îl vor demite, el se va ocupa de mine. Că are declarații, dovezi, înregistrări, că „sunt blindat cu toate actele, domnule viceprimar” și că mă va distruge. De ce? Pentru că și-a dat seama că situația societății pe care o conduce este una dezastruoasă, iar în acest an, dacă lucrurile nu se redresează, va fi dat afară de către Consiliul de Administrație. Spun aici ce i-am spus și lui atât în 14 septembrie cât și în celelalte zile când ne-am întâlnit și a repetat aceleași amenințări – nu pot fi șantajat. Am intrat un om liber în politică, fără combinații și interese, la fel rămân“, mai spune viceprimarul USR al Timișoarei.

Șantajul cu distrugerea mediatică

“Am avut multe întâlniri cu domnul Drăgilă de atunci. Împreună cu colegul meu viceprimar, Cosmin Tabără, ne-am propus să îl convingem să nu târască Horticultura SA într-un război care va afecta și societatea, și angajații. Domnul Drăgilă a afirmat că se retrage. Am avut întâlniri cu dânsul, directorul tehnic, viceprimarul Tabără, avocatul C.A. și avocatul domnului Drăgilă pentru a stabili pașii necesari pentru a avea un nou început pentru Horticultura.  Luni domnul Drăgilă s-a răzgândit și a revenit cu șantajul că mă „distruge mediatic”. I-am repetat ce i-am zis și cu alte ocazii, nu pot fi șantajat, nu am nimic de ascuns. Faptul că această veste vine prin combinatorul politicii locale Radu Țoancă e de fapt dovada rețelei pe care domnul Drăgilă o reprezintă. Domnul Țoancă nu este altceva decât un „rezolvator”. Ar fi interesant să ne zică domnul consilier câte sute de oameni a angajat în societățile primăriei în ultimii 20 de ani“, completează Ruben Lațcău.

Explicațiile viceprimarului

“Legat de speța dată. Povestea asta a mai fost vânturată în spațiul public, repet ce am zis atunci, totul s-a terminat într-un NUP (neîncepere a urmării penale) și am avut de executat ore în folosul comunității, lucrul pe care l-am făcut. Am fost la sediul Horticultura de pe Avram Imbroane, am vopsit bănci, am curățat curtea, am lucrat cu muncitorii necalificați de acolo și chiar cu fiul domnului Drăgilă (care este și el angajat acolo), fără ca ei să știe cine sunt și fără ca acest lucru să conteze. Acum și-a pus muncitorii să declare în scris că de fapt am fost acolo mai puțin decât au semnat atunci pe pontaj!  Voi face plângere penală pentru șantaj și abuz în serviciu împotriva domnului Drăgilă, iar pe Radu Țoancă, care participă în cunoștință sau necunoștință de cauză la săvârșirea unor fapte penale, îl chem în judecată pentru defăimare“, anunță viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău.

De la ce a plecat reacția lui Ruben Lațcău, puteți citi aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole