Consilierul local PSD, Radu Țoancă, anunță o bombă penală. Plângere a S.C. Horticultura S.A. împotriva viceprimarului USR, Ruben Lațcău

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, anunță o bombă penală, care va exploda printre ghivecele de la Horticola.

“O bombă politica cu iz penal va fi detonată mâine(n.r. astăzi), când la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara va fi înregistrată oficial o plângere a S.C. Horticultura S.A. Timișoara care, în urma unei anchete interne administrative, a stabilit că Ruben Lațcău, actual viceprimar al Timișoarei, a trișat cu 14 zile, în perioada mai-iulie 2020, când a efectuat pedeapsa de 80 de ore de muncă în folosul comunității, din Dosarul 8010/P/2018“, susține Radu Țoancă.

Ruben Lațcău a reușit să păcălească sistemul cu 28 de ore – adică 14 zile

“Deși avea de efectuat 40 de zile, a câte  2 ore zilnic, de muncă în folosul comunității la societatea locală de horticultură, Ruben Lațcău a reușit să păcălească sistemul cu 28 de ore – adică 14 zile – așa cum reiese din declarațiile olografe a 3 angajați implicați în acest proces. Dar nu aceste zile restante pot deveni neapărat problema cea mai mare a lui Ruben Lațcău, ci posibilitatea redeschiderii acestui dosar și a condamnării sale. De ce? Pentru că în conformitate cu Legea 253/2013 și a Alineatului 3 din Ordonanța de renunțare a urmăririi penale, era obligat ca în maximum 6 luni de la stabilirea acestei pedepse să se prezinte la sediul societății și să înceapă orele stabilite de procuror. Diferența de timp din 22.10.2019 – data ordonanței – și 26.05.2020 – prima zi pontată la Horticultura – este de 7 luni și 4 zile, ceea ce poate conduce la redeschiderea dosarului și trimiterea lui în instanță“, mai spune consilierul local PSD.

Noi trăim în Timișoara și nu în Moscova

“P.S. – Nu m-aș fi implicat în acest subiect, dacă nu aș fi aflat că inclusiv fiul directorului Andrei Dragilă a fost sunat de viceprimarul Timișoarei, care a făcut presiuni uriașe asupra managerului Horticultura să își dea demisia din funcție, promițându-i că îl va numi interimar pentru 4 luni! Noi trăim în Timișoara domnule viceprimar și nu în Moscova anilor 1920, în Berlinul anilor 1933 sau în Palermo anilor 2000!“, completează Radu Țoancă.

Replica viceprimarului USR, Ruben Lațcău, o puteți citi aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole