Bugetul participativ al CJ Timiș folosit pentru “pomeni” electorale – stații de autobuz la Foeni

Intrarea USR în guvernarea județeană alături de PNL nu a adus nimic nou pe plan administrativ.

Nu degeaba șeful CJ Timiș, Alin Nica, declară pe la toate microfoanele pe care le prinde la gură că “alianța” cu USR merge foarte bine la “județ”.

Merge bine deoarece useriștii vicepreședintelui Cristian Moș nu au venit cu aproape nimic nou, sloganurile de campanie au fost uitate în parcare, iar reforma promisă s-a transformat într-o subordonare jenantă față de “gașca penelistă”, din al cărui cuvânt nu mai par să iasă și ale căror “gafe” le girează chiar cu poftă. Ultimul exemplu este deja celebra excursie la Dubai, unde alături de săteanul din Dudeștii Noi, Alin Nica și partenerul său vicepreședinte din conducerea CJ Timiș, samsarul imobiliar Alexandru Proteasa, nu a “pus botul” pentru a participa decât liderul de grup al USR, Raul Olajos, deoarece celelalte grupuri politice invitate – PSD și Pro România – au evitat abil expunerea și au refuzat deplasarea, în acest fel și scandalul iscat de această ispravă penelistă.

Așa se face că la CJ Timiș au apărut aceleași proiecte de drumuri spre nicăieri, prin care nu se face altceva decât să se cheltuie niște bani, fără a oferi dezvoltarea necesară județului și cheltuieli nejustificat de mari cu diverse evenimente, gen Parcul Crăciunului, care a “înghițit” bani cu lopata, așa cum redacția noastră a remarcat la momentul respectiv sau cum se pregătește acum Parcul Primăverii, o altă cheltuire a banului public în disprețul bunul simț.

Recent, CJ Timiș a anunțat pe Facebook că a finalizat un prim proiect prin bugetarea participativă, adică sistemul prin care este alocată o sumă de bani, nesemnificativă raportată la bugetul instituției, iar cetățenii votează anumite proiecte și administrația realizează obiectivul.

Acest prim proiect, are valoarea ridicolă de 48 de mii de lei, și poate fi catalogat drept o “pomană electorală” jenantă, fiind vorba despre trei stații de autobuz în comuna Foieni, care are culmea, chiar conducere USR, partid care le dădea PSD-iștilor cu gălețile electorale în cap.

“Timișenii au propus și votat, iar Consiliul Județean a implementat. Unul dintre proiectele finanțate prin programul de bugetare participativă, inițiativă lansată în premieră de #CJTimiș anul trecut, a fost finalizat. Astfel, au fost achiziționate și montate, pe raza comunei #Foeni, trei stații de așteptare pentru mijloacele de transport în comun. Valoarea investiției se ridică la 48 de mii de lei. Aceasta va servi și proiectului de reabilitare și revitalizare a conacului Mocioni derulat de Consiliul Județean, menit a stimula turismul în zona respectivă. Linia de autobuz ce traversează Foeni-ul asigură naveta pentru populația activă și pentru elevi. #AdministrațiePentruCetățeni“, se arată în postarea de pe Facebook a CJ Timiș.

Anunțul sfidează și inteligența unui copil de clasa zero, dacă ne închipuim că un asemenea proiect ar fi trebuit ales de cetățenii din Foieni care ar avea o populație totală de doar 1.700 de locuitori.

Asemenea inițiative minore arată însă nivelul administrației conduse de Alin Nica care se laudă cu “mare performanță” de la Foeni – trei stații de autobuz – în timp ce sloganul de campanie era “Timișul la nivel european”.

Ca să salveze PNL Timiș, Biroul Politic Județean ar trebui să trimită pe Alin Nica sper casă, să prindă pește în bălțile satului Dudeștii Noi. Dar stai! Mai sunt ale satului?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole