Primăria Timișoara își reabilitează clădirile istorice pe care le deține. Una dintre ele este situată pe strada Ștefan cel Mare nr.34

O firmă și-a depus oferta la licitația organizată de Primăria Timișoara pentru servicii de proiectare pentru imobilul clădire istorică situat pe str. Ștefan cel Mare la numărul 34.

Imobilul prezintă avarii profunde și se află în stadiu avansat de degradare și are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare. Acesta se află în proprietatea Municipiului Timișoara.

Oferta primită se află în evaluare.

Lucrările de reabilitare vor respecta caracterul istoric al clădirii şi a întregii zone în scopul de a îi pune în valoare potenţialul, identitatea şi substanţa originală. Intervenţiile la faţade și acoperiș vor fi executate unitar respectându-se arhitectura existentă. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. Cromatica faţadelor va păstra caracterul tradiţional.

Strada Ștefan cel Mare este, de asemenea, inclusă în proiectul de regenerare a zonei Traian, unde patru piețe și 12 străzi vor fi reabilitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole