PNL Timiș cuprins de o epidemie de corupție: liderii CJ Timiș, Alin Nica și Alexandru Proteasa, s-au folosit de funcție în interes propriu

Corupția în PNL Timiș: O epidemie care macină binele public.

Un val de suspiciuni de corupție lovește în plin PNL Timiș, afectându-i pe liderii acestui partid și arătând încă o dată că interesul pentru putere și resursele statului predomină față de binele cetățenilor, arată USR Timiș într-un comunicat de presă.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit că doi liberali de seamă din fruntea Consiliului Județean, Alin Nica și Alexandru Proteasa, și liderul de grup al PNL Timișoara, Adrian Lulciuc, s-au folosit de funcție în interes propriu.

Adrian Lulciuc, într-un act flagrant de corupție, a fost găsit incompatibil pentru că derula contracte cu societăți din subordinea Consiliului Local. Am o singură surprindere, că domnul Lulciuc nu și-a dat încă demisia din Consiliul Local. Demisia domnului Lulciuc este imperativă! Fiecare zi care trece cu Lulciuc în poziția de consilier local este o zi care ne arată că în PNL nu există respect față de lege. Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, este acuzat că a folosit banii comunei Moșnița Nouă pentru a-și construi infrastructură de apă, gaz și drum pe străzile pe care făcea dezvoltări imobiliare printr-o firmă a sa, este clar că aici nu mai vorbim despre politică, ci de grup organizat”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, în cadrul conferinței de presă a USR Timiș.

Însă, lipsa de reacție din partea PNL arată că partidul nu respectă legea și demonstrează că situația absurdă și suspiciunile de corupție s-au normalizat, mai susține USR Timiș.

Această lipsă de reacție pune în evidență un modus operandi periculos pentru PNL Timiș. Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Alin Nica și Alexandru Proteasa, împreună cu alți 7 consilieri județeni din acest mandat cercetați de ANI, alcătuiesc un grup organizat a cărui preocupare majoră nu este bunăstarea județului Timiș, ci menținerea puterii și acapararea resurselor statului. Este evident că interesul PNL Timiș nu se regăsește în proiectele esențiale pentru dezvoltarea județului, precum stadionul din Timișoara, drumul județean 691 de la Giarmata, castelul Huniade sau programul cultural Timișoara Capitala Europeană a Culturii. În schimb, resursele sunt direcționate spre proiecte precum rugile din comunele cu primari PNL“, arată sursa citată.

USR Timiș, prin vocea viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, și a liderului de grup al consilierilor județeni, Vlad Șendroiu, atrage atenția asupra suspiciunilor de corupție ce planează în jurul celor implicați.

Subliniem că este esențial ca PNL să își asume responsabilitatea și să abordeze aceste probleme cu transparență și integritate, pentru a restabili încrederea în instituțiile democratice și a reveni la prioritățile reale ale județului Timiș“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole