Un primar PNL din Timiș – contract de 8 milioane de lei către firma tatălui consilierei personale a șefului CJ și PNL Timiș, Alin Nica

Buletin de Timișoara a prezentat în repetate rânduri afacerile pe care membri ai PNL Timiș le derulează din funcțiile publice în care au fost aleși sau au fost numiți de partid.

Toate se întâmplă sub conducerea șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica și a secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza.

Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, este acuzat de la finalul lunii ianuarie 2023 de către Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

La rândul său, secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, și-a vândut de la Primăria Sânnicolau Mare, pe care o conducere, mai multe terenuri, chiar cu sprijinul unor PSD-iști din Consiliul Local.  

Totodată, liderul consilierilor locali ai PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost găsit incompatibil la începutul lunii aprilie de către Agenția Națională de Integritate tocmai pentru încheierea unor contracte cu societăți aflate în subordinea CL.

De asemenea, actualul vicepreședinte al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, a fost declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate pentru anumite combinații imobiliare făcute pe vremea când ocupa funcția de consilier local la Moșnița Nouă.

Până și purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, nevasta fostului ziarist Tudor Flueraș, consilier personal al primarului PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, este cercetată în dosare ce vizează posibile conflicte de interese tot din cauza unor contracte ale soțului său încheiate cu autorități publice.  

Așadar, vă redăm mai jos o listă exhaustivă a unor asemenea afaceri, pentru exemplificare:

https://buletindetimisoara.ro/bugetul-cj-timis-vaca-de-muls-a-unei-consiliere-a-seful-pnl-timis-alin-nica-si-a-familiei-acesteia-contracte-de-peste-5-milioane-de-lei-doar-in-anul-2022/;

https://buletindetimisoara.ro/firma-unui-candidat-pnl-timis-la-camera-deputatilor-a-primit-prin-incredintare-directa-un-contract-de-la-administratia-pnl-a-consiliului-judetean-va-realiza-patru-sensuri-giratorii-la-giroc/

https://buletindetimisoara.ro/familia-unei-consiliere-a-sefului-cj-timis-alin-nica-a-dat-lovitura-contract-de-18-milioane-de-lei-pentru-apa-si-canalizare/;

https://buletindetimisoara.ro/firma-de-casa-a-sefului-pnl-timis-alin-nica-care-a-reabilitat-fantana-cu-pesti-noi-contracte-de-zeci-de-milioane-de-lei-cu-compania-nationala-de-investitii-si-ministerul-apararii/

https://buletindetimisoara.ro/seful-cj-timis-alin-nica-a-facut-cadou-un-contract-de-300-000-de-lei-tatalui-consilierei-sale-personale/;

https://buletindetimisoara.ro/o-consiliera-a-sefului-cj-timis-alin-nica-a-dat-lovitura-69-de-milioane-de-lei-contracte-acordate-firmei-tatalui-sau-de-administratia-pnl-a-consiliului-judetean/

Ultimul exemplu este al primarului PNL din Belinț, Laurențiu Tîrziu, care a fost deja declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, și a și pierdut primul proces în care a contestat decizia inspectorilor de integritate.

Astfel, Primăria Belinț a scos la licitație un contract de 7.8 milioane de lei pentru asfaltare de străzi.

Coincidența face că licitația a fost câștigată de firma Grup DCM SRL, care aparține unul vechi PNL-ist, aflat în atașul tuturor șefilor care s-au perindat pe ca conducerea PNL Timiș, Dumitru Dinulescu, a cărui fiică, Oana Șandru, este consiliera personală a șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica, și soția deputatului Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție, alături de fostul director PNL al STPT, Nicolae Bitea.

Vestea privind încheierea contractului a fost dată chiar de primarului incompatibil Laurențiu Tîrziu pe pagina sa de Facebook:

Continuăm dezvoltarea comunei, cu o nouă investiție majoră după finalizarea licitației ! Astăzi 23.05.2023 in calitate de beneficiar, am semnat contractul de execuție a lucrarilor din cadrul proiectului “Asfaltare strazi (rest de executat) in comuna Belint”.  Câștigătorul licitației are aproximativ 1 an la dispoziție să amenajeze și să toarne asfalt pe o suprafata de 11 km de strazi și parcări ! Intenționăm să începem cu satul Gruni, unde intreaga comunitate așteaptă o schimbare de ani buni după care, continuam în celelalte localități din comună.  Astfel, la inceputul lunii iunie 2023 demarăm cel mai mare proiect de dezvoltare a infrastructurii de până acum din comuna BELINȚ . Așadar, vom construi parcări noi, vom avea drumuri noi și un sens giratoriu atat de mult cerut de soferi, in zona bisericii ortodoxe din Belinț (…)“, a scris Laurențiu Tîrziu, fără a sufla o vorbă despre cine este firma câștigătoare.

Bănuim că vă întrebați ce fac în tot acest timp cohortele de oameni ai legii pe care îi plătiți, nu?

Ei bine puteți să vă întrebați cât vreți, deoarece plătiți polițiști care să vă amendeze tot pe dv. sau să meargă la sălile de sport și manichiură, și magistrați care merg la ski și în vacanțe chiar cu cei pe care ar trebui să-i ancheteze.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole