Ministrul Culturii, Raluca “Turcoaz“, vizită la Timișoara sub privirile libidinoase ale șefului PNL Timiș, Alin Nica: vom realiza Muzeul Naţional al Revoluției

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, îmbrăcată la o paiață, toată în turcoaz, o imagine șocată asortată cu botoxul în exces și operațiile estetice care practic i-au schimbat întreaga înfățișare, se află într-o vizită la Timișoara.

Demnitarul “Turcoaz“ a vizitat braț la braț cu șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, cunoscut ca “Țăranul de la Dudeștii Noi“, Muzeul Național de Artă Timișoara, aflat în subordinea CJ Timiș.

Alin Nica este cercetat de procurorii Curții de Apel Timișoara în mai multe dosare penale, fiind vizat de acuzațiile de fals în declarații, conflict de interese și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

În cadrul vizitei de la Muzeul de Artă, ministrul “Turcoaz“ și “Țăranul de la Dudeștii“ au fost însoțiți de un alt țărănoi, dar de la Moșnița Nouă, Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș, care a fost declarat de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese.

În cadrul vizitei, pentru a-și demonstrat aspirațiile culturale, Raluca “Turcoaz“, care a fost, între 1996 și 1999, bursieră a Institutului Puşkin din Moscova, care i-a emis o „diplomă în rusă comercială”, le-a făcut flăcăilor de la sat o demonstrație de pian.

Ca într-un kitsch de provincie, dar bun de pus pe perete pe post de tablou, în soba de la drum de la țară, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, stă într-o rână, sprijinit în cot, și cu privirile languroase și libidinoase admiră operațiile și botoxul ce țășnesc din fața “primei doamne“ a culturii românești.

O imagine mai demnă de petrecerile cu swingers, decât de o vizită oficială a ministrului Culturii din România.

Și dacă tot s-a aflat la Timișoara, Raluca Turcoaz a declarat că angajamentele făcute de ministerul pe care îl conduce, faţă de proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii, vor fi respectate, chiar dacă a găsit bugetul ”prejudiciat cu aproximativ 6,5 milioane lei”. Turcan spune că cel târziu la data de august banii vor fi viraţi.

Angajamentele Ministerului Culturii faţă de acest proiect, Capitală Europeană a Culturii, vor fi respectate, cu toate că am găsit bugetul prejudiciat cu aproximativ 6,5 milioane de lei, bugetul alocat acestui proiect. Deficitul constă pe lângă banii care nu existau fizic alocaţi pentru componenta de Asociaţie Timişoara Capitală Culturală, existau şi întârzieri la plată atât faţă de Primărie, cât şi faţă de Consiliul Judeţean pentru proiectele de investiţii. Cert este că astăzi, aici, la Timişoara, pot să spun că cel mai târziu la data de 1 august, contactul cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, va fi semnat”, a anunat vineri Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a mai precizat că investiţiile ministerului, pentru Consiliul Judeţean Timiş, de 4,5 milioane lei îşi vor găsi acoperire în luna august. Turcan a mai anuntat că vor fi alocaţi 16,3 milioane de euro pentru viitorul Muzeu al Revoluţiei de la Timisoara.

Investiţiile Ministerului Culturii pentru Consiliul Judeţean, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei, îşi vor putea găsi acoperire prin transferul pe care îl vom face cel mai târziu la inceputul lunii august şi în acelaşi timp anunţ că în timpul mandatului scurt pe care îl am, am reuşit să fac plata şi către componenta de investiţii pentru proiectele culturale ale Primăriei Timişoara. În acelaşi timp, Ministerul Culturii derulează un amplu proiect de investiţii şi anume vom realiza Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din 1989. Ministerul va aloca 16,3 milioane de euro”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan a vizitat, la Timişoara, mai multe instituţii de cultură, a avut întâlniri cu responsabili din domeniul cultural şi urmează să participe, vineri seară, la spectacolul Infernal Comedy în care joacă actorul John Malkovich.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole