Lugojul a rămas fără primar. Claudiu Buciu și-a mutat domiciliul în Germania temporar și a rămas fără mandat

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, după ce acesta şi-a mutat domiciliul în Germania

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului PNL de Lugoj Claudiu Buciu, după ce acesta şi-a schimbat domiciliul, în urmă cu o lună şi jumătate. Ordinul poate fi atacat în instanță.

„Prefectura a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar de Lugoj, Claudiu Buciu si-a schimbat domiciliul din România în Germania de aproximativ o lună şi jumătate. Codul administrativ e foarte clar. Nu îmi rămâne decât să închei îainte de vreme mandatul domnului primar al municipiului Lugoj. Acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului”, a anunţat Mihai Ritivoiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit prefectului, ordinul de încetare a mandatului primarului din Lugoj poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ care se va judeca cu prioritate.

Claudiu Buciu face naveta în fiecare săptămână între Lugoj şi oraşul din Germania unde se află soţia sa şi cei trei copii.

Ieri, Biroul Politic Județean al PNL Timiș a decis numirea în fruntea PNL Lugoj ca interimar a primarului din Știuca, așadar și soarta politică a lui Claudiu Buciu rămâne incertă.

Claudiu Buciu ar mai avea și varianta de a nu ataca ordinul prefectului și a recandida la alegerile parțiale viitoare, având în vedere că în 2020 a câștigat primăria cu peste 7.000 de voturi, deci ar putea fi favorit în continuare la funcția de primar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole