Uluitor. Cum intermedia conducerea PNL a CJ Timiș “afaceri“ în Dubai: Domnu’, ești? Cum stăm cu investitorul? Ne vedem în special pentru poză…

Dezvăluirile cotidianului Cancan continuă în privința afacerilor din Dubai derulate de șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica împreună cu șeful său de cabinet, Iosif Nicoară, zis Borsetă, fost șef din Poliția de Frontieră, care-i „mulgea” pe șpăgarii din Moravița.

Trebuie menționat că Iosif Nicoară s-a aflat pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș la alegerile din 2020, fără a prinde însă un loc de consilier județean.

Ulterior a ajuns consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, care și-a creat pentru el un post de șef de cabinet care nu a existat în organigrama administrației județene în mandatul fostului președinte Călin Dobra.

Timișul la nivel european – a fost sloganul de campanie al PNL Timiș pentru alegerile locale din 2020.

Noile dezvăluiri, care se adaugă celor de ieri, disponibile AICI, arată nivelul extrem de jos al discuțiilor și modul în care administrația liberală își înțelege misiunea publică încredințată de cetățeni, iar așa zisele negocieri derulate pentru a stabili o întâlnire cu un posibil investitor arab derulând-se precum între lubenițarii din Piața Badea Cârțan sau prin bombele de cartier la un pahar de vodcă puturoasă, scopul final fiind…o poză, așa cum reiese din discuții redate de Cancan.

“Alin Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a încercat să dea lovitura prin omul lui Tzancă Uraganu’, caraghiosul Cristian Birlic. Un terminal cargo era în plan să fie construit pe Aeroportul Internațional din inima Banatului, doar că afacerea de mai multe milioane de euro s-a „evaporat” din cauza unor hectare de teren, care se află în proprietatea Ministerului Transporturilor. Cancan vă prezintă, în exclusivitate, conversațiile de pe WhatsApp dintre „eroii” care au încercat să dea un „tun” financiar cu care să-și asigure bătrânețile“, arată cotidianul central.

“Afacerea l-a avut ca „intermediar”, potrivit informațiilor CANCAN.RO, pe afaceristul Cristian Birlic, cel care, practic, a făcut legătura între Alin Adrian Nica și Anyian Kutty, proprietarul Clarion Shipping Services LLC. După ce Alin Adrian Nica, președintele CJ Timiș, și-a adus, în urmă cu doar câteva luni, un nou șef de cabinet – Iosif Nicoară – în schemă a intrat și Cristian Birlic, din câte se pare intermediar în afaceri pe axa Timișoara – Dubai. Iosif Nicoară a fost responsabil pentru atragerea lui Cristian Birlic, cel căruia Tzancă Uraganu’ îi poartă un respect deosebit, în combinație. Un „parteneriat” care nu a avut, însă, sorți de izbândă“, susține Cancan.

Discuții pe WhatsApp între Iosif Nicoară și Cristian Birlic

“În luna martie a acestui an, Alin Nica, Iosif Nicoară și Cristian Birlic au fost fotografiați împreună, la masă, în Dubai, ca niște parteneri de afaceri puși pe fapte mari. Afacerea „Aeroportul Internațional din Timișoara” nu s-a mai concretizat. „Inițiativa” pentru construirea unui terminal cargo este, pentru moment, în stand-by. Și, cel mai probabil, așa va rămâne și pe viitor. În continuare, CANCAN.RO vă prezintă doar o parte din conversațiile lungi de pe WhatsApp care au avut loc între Iosif Nicoară, șeful de cabinet al lui Alin Adrian Nica, și intermediarul Cristian Birlic, așa-zisul „frate” al arabului Anyian Kutty, completează cotidianul central.

Discuția a început simplu. Iosif Nicoară a solicitat, potrivit protocolului, un e-mail, pentru ca totul să fie oficial. S-au schimbat amabilități și s-au pus la cale mese împărătești.

Iosif Nicoară: Asta e adresa de e-mail. Nu am primit nimic până acum.

Cristian Birlic: Îl sun imediat și te anunț. Mâine verifică de ce nu a ajuns. Vezi că am ajuns la Timișoara, vreau să te văd.

Iosif Nicoară: Să ne organizeze Adi (n.r. Alin Adrian Nica, președintele CJ Timiș) un prânz la el. Să pregătească un prânz bun. Sau cina. 04.02 sau 25.02, când ar fi mai bine pentru voi să veniți încoace?

Cristian Birlic: Am vorbit cu Kutty și cel mai bine pentru noi ar fi 16-17 februarie să venim, ce zici?

Iosif Nicoară: În principiu e ok, confirm cu președintele și îți spun. 17.02 e ok. Așa rămâne. Să faceți e-mail către noi și demarăm toate procedurile.

„Domnu’ ești? Ați trimis e-mail-ul?”

Ulterior, mega-combinația a început să scârțâie. Iosif Nicoară a început să „urle” după e-mail, în timp ce Cristian Birlic să-l amâne. Și să obțină o altă dată pentru întâlnire, în speranța că șeicul arab va „mușca” până la urmă.

Cristian Birlic: Ok. L-am sunat acum și a zis că e în ședință și mă sună mai târziu.

Iosif Nicoară: 17 rămâne. Să veniți la noi… Ora 10, la sediul CJ Timiș. Am trimis mail pentru 17. Ați trimis mail-ul?

Cristian Birlic: Azi, la 18:30, mă văd cu Kutty și trimitem, te anunț după ce l-am trimis. Te pup!

Iosif Nicoară: Ați trimis e-mail-ul? Te-am sunat! Ești? Domnu’, ești? Ați trimis e-mail-ul?

Cristian Birlic: Nu am trimis, de aia te-am sunat ieri. Sună-mă când poți.

„Aștept răspuns de la Kutty. Pentru mâine!”

Mai apoi, Iosif Nicoară i-a trimis lui Cristian Birlic un „draft” pe care să-l trimită pe adresa Consiliului Județean Timiș. Orice pentru ca super-afacerea să nu pice.

Iosif Nicoară: Domnului președinte Alin Adrian Nica. Având în vedere apariția unor situații neprevăzute care necesită prezența noastră în Dubai, respectuos vă adresez rugămintea de a reprograma întâlnirea noastră pentru sfârșitul lunii martie 2022 cu precizarea ca data exactă să o convenim de comun acord într-o corespondență ulterioară. Cu deosebită considerație.

Iosif Nicoară: Trimiteți neapărat azi. Eu aș propune 24 sau 25.03. Ideea e să o avem stabilită să o putem trece în agendă. E foarte important. Ați trimis mail-ul? Hai încoace într-o oră, două să vorbim.

Cristian Birlic: Aștept răspuns de la Kutty. Pentru mâine.

Iosif Nicoară: Ok. Noi așteptăm ora și locul. Aș propune 18.

Cristian Birlic: În principiu a zis că e ok, dar îmi confirmă când ajunge la birou.

„Cum stăm cu investitorul? Venim încolo?„

La sfîrșitul lunii martie 2022, cei trei crai de la Răsărit – Nica, Nicoară și Birlic – s-au dus la Dubai în speranța că arabii pot construi respectivul terminal cargo. Doar că terenul de 46 de hectare lipsea. Anyian Kutty a oprit rapid discuția când a aflat situația.

Iosif Nicoară: Despre întâlnire, poate vrea să ne vedem la sediu la Kutty, în special pentru poză. Văd ce zice și te anunț după ora 10.

Cristian Birlic: Ok. Unde vreți voi.

Iosif Nicoară: Ce distanță e de la tine la ei la sediu?

Cristian Birlic: 30 de minute dacă nu e trafic.

Iosif Nicoară: Ai putea veni cu Khaldoun după noi? Cu mașina lui?

Cristian Birlic: La ce oră?

Iosif Nicoară: Îți spun după ce vorbesc cu Alin (n.r. Alin Adrian Nica, președintele CJ Timiș).

Cristian Birlic: Ok.

Iosif Nicoară: La ora 14 să fie Khaldoun aici, te rog. Neața. Cum stăm cu investitorul? Venim încolo? Salut! Ce vești ai?

Și punct final! Alin Adrian Nica, Iosif Nicoară și Cristian Birlic s-au dus doar în excursie la Dubai. Adio, terminalul de milioane de euro!

Într-un interviu acordat pentru GÂNDUL.RO, Alin Adrian Nica s-a spălat pe mâini și s-a dezis de „intermediarul” Cristian Birlic. Mai exact, nu și-a amintit de el! Clasic, nu-i așa?“, arată cancan.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole