AVEREA FABULOASĂ a baronului local de Dudeștii Noi, Alin Nica, șeful PNL Timiș, agonisită ca bugetar într-una dintre cele mai sărace localități din județ – și-a împrumutat nașul, primarul PSD de Becicherecu Mic, Raimond Rusu

Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, și-a depus declarația de avere pe anul 2023, care este aferentă anul 2022.

Pentru o persoană normală documentul este unul amețitor. Doar evidența bunurilor deținute ar da mari bătăi de cap.

Cert este că aproape întreaga avere a fost agonisită din poziția de bugetar, fie el și primar, într-una dintre cele mai sărace comunei din județ, Dudeștii Noi, pe care a ocupat-o timp de 16 ani înainte de a deveni șef al CJ Timiș, deci tot plătit din bani publici.

Așa cum puteți vedea în documentul de mai jos doar la capitolul terenuri Alin Nica a avut de completat 3 (trei) pagini, în condițiile în care a fost bugetar toată cariera politică, cu salarii extrem de mici în funcția de primar al comunei Dudeștii Noi.

De altfel, anomalia a fost remarcată chiar și de fostul primar al Timișoarei și șef al PNL Timiș, Nicolae Robu, care a declarat în luna august a anului 2020 că șeful PNL Timiș, Alin Nica, nu va avea o viață liniștită, pentru că el știe bine că va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pentru a-și justifica averea fabuloasă, având în vedere că a intrat să ocupe fotoliul de primar al comunei Dudeștii Noi de pe bicicletă, așa cum se poate vedea și în imaginile de mai jos.

Dacă ar avea un minim de onoare, dl Nica ar trebui să aibă la ora asta obrajii crăpați de rușine și să se retragă din viața publică. Nu pt o viață liniștită, pt că el știe bine că va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pt a-și justifica averea fabuloasă, făcută exclusiv ca angajat public (!!!), primar de comună (!!!), cu salariu ff mic, de la absolvirea facultății, până în toamna 2020!”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Până va ajunge DNA să verifice averea lui Alin Nica, cel mai probabil nu o va face deoarece la Timișoara DNA deține una dintre cele mai slabe filiale din țară, cu procurori care ar trebui întrebați pentru ce primesc salariile din banii cetățeniilor și țipă după pensii speciale din moment ce munca lor nu reflectă apărarea intereselor oamenilor, șeful PNL Timiș este vizat de trei doare penale instrumentate de către procurorii de la Parchetul Curții de Apel Timișoara, care atunci când vine vorba despre persoane sus-puse nu sunt departe de cei de la DNA. Cele trei dosare penale vizează acuzațiile de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și au fost deschise la sesizarea Agenției Naționale de Integritate.

Conform declarației de avere din 2023, șeful PNL Timiș deține 14 loturi de teren, care însumează peste 25 de hectare de teren în Dudeștii Noi; 4 case de locuit, tot în Dudeștii Noi, cu o suprafață totală de peste o mie de metri pătrați construiți și un apartament în Timișoara pe care l-a cumpărat în 2021, deci după ce a devenit șef al CJ Timiș.

Totodată, Alin Nica are deschide mai multe conturi și depozite bancare, precum și plasamente la fonduri de investiții.

De remarcat că Alin Nica a acordat și trei împrumuturi, lui Paula Alina Belin, fostă Nica, în valoare de 25.000 de euro și două nașului său, primarul PSD de Becicherecu Mic, Raimond Rusu, fratele lui Cristian Rusu, impus ca șef al PNL Dumbrăvița(!), unul de 145.0000 de lei și altul de 21.000 de euro.

Șeful PNL Timiș a câștigat 164.902 de lei din indemnizația de șef al CJ Timiș; circa 3.000 de lei din arendarea unor terenuri; 32.000 de euro ca MEMBRU în Comitetul European al Regiunilor ca rambursări de cheltuieli sub formă de cheltuieli de deplasare, sume forfetare, remunerație ședință etc. și 982 de lei ca membru în Consiliul Național de Integritate al Agenției Naționale de Integritate.

Interesant este că Buletin de Timișoara vă prezenta în 12 aprilie 2023 faptul că șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a cheltuit peste 90.000 de lei din banii cetățenilor pentru deplasări, dintre care se remarcă două vizite la Dubai, “excursii de lux“ pe bani publici.

Acești bani nu se regăsesc în niciuna dintre declarațiile avere depuse de Alin Nica, nici în 2022, dar nici în 2023, motiv pentru care redacția noastră va sesiza din nou Agenția Națională de Integritate pentru suspiciunea de dobândire a unei averi nejustificate. Redacția noastră va sesiza Agenția Națională de Integritate și pentru o altă speță care vizează activitatea lui Alin Nica din Consiliul Județean Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole