Sorin Grindeanu îl împinge pe scări pe finul său Alfred Simonis, șef al PSD Timiș, pentru a scăpa de dezastrul electoral din 2024 care se prefigurează pentru social-democrați

Sâmbătă, 30 septembrie, PSD Timiș a organizat conferința de alegeri a filialei în urma căreia președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a fost reconfirmat ca lider al social-democraților timișeni, așa cum puteți citi AICI.

Cu această ocazie, secretarul general al PSD, Paul Stănescu de la Olt, a lansat un avertisment extrem de dur, chiar o amenințare, la adresa PSD Timiș și a conducerii sale.

(…) Organizația Timiș va fi în top 3, zic eu, nu în top 5, nu în top 10, în cadrul partidului, în top trei, pentru că Freddy este și cel mai tânăr președinte ales la ora asta și este un om hotărât la care țin foarte mult, trebuie să spun că-l iubesc pe Freddy, și mie îmi plac tinerii, alături de Sorin, care îi va acorda tot sprijinul“, a spus Paul Stănescu.

La câteva minute de la declarația respectivă, “Sorin“ s-a spălat însă pe mâini și a spus că la Timiș este căpitan de echipă șeful organizației, adică Alfred Simonis.

Este obligatoriu să câștigam alegerile locale în 2024 – căpitan de echipă, ca de fiecare dată, este președintele filialei“, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai confirmat cu acea ocazie un lucru pe care redacția Buletin de Timișoara l-a precizat în repetate rânduri: că liderii actuali ai PSD Timiș beneficiază la nivel național de funcții nemeritate, adică prea mari în comparație cu rezultatele alegerilor din 2020 pe care chiar echipa Grindeanu&Simonis le-au coordonat și de care se fac responsabili în proporție de 100%. Dar, Sorin Grindeanu fiind un politican, ca mulți din Timiș, fără pic de rușine sau obraz, refuză să se uite în oglindă, să-și vadă chipul schimonosit și buhăit.

Însă, spălarea pe mâni a lui Sorin Grindeanu și aruncarea responsabilității doar în spatele lui Alfred Simonis pentru viitoarele alegeri, încă din sala unde se desfășurau alegerile, este cel puțin surprinzătoare, deoarece Alfred Simonis este finul său, iar Sorin Grindeanu făcea declarația de mai sus ținând de mână chiar unul dintre copii lui Alfred Simonis. Deci, cât caracter domne, cât ajutor se prefigurează a fi acordat!

Încercarea de a se spăla pe mâni, naivă pentru un politican care a fost plasat în diverse funcții importante în stat, deoarece Sorin Grindeanu nu a avut niciodată curajul să-și asume o candidatură uninominală, ascunzându-se “bărbătește“ în spatele listei PSD, a fost însă reiterată sâmbătă în cadrul unui interviu la o televiziune națională.

De data aceasta atacul la Alfred Simonis a fost și mai brutal și mai direct, la fel de surprinzător cu cât, Alfred Simonis a fost folosit de Sorin Grindeanu ca “săgeată“ în bătălia internă împotriva fostului șef Călin Dobra, fiind capabili să prăbușească partidul cu ocazia alegerilor din 2020 doar pentru a-l da jos pe fostul șef al CJ Timiș.

Am fost preşedintele organizaţiei Timiş a PSD, până m-a dat Dragnea afară prin  2017. În 2016 am reuşit, nu era USR la locale, în Timiş, şi am reuşit să bat  dreapta unită. Am câştigat cu 5 procente în faţa dreptei, în Timiş. Am ajuns  preşedintele Consiliului judeţean. Ok, a fost acea istorie, am plecat, am revenit în partid în 2020. Acum ştafeta a fost preluată de Simonis care are datoria, ca orice preşedinte  de filială, să câştige alegerile. Timişul se poate câştiga în acest moment şi vom face acest lucru în Timiş şi în alte judeţe care dintr-o neglijenţă, poate, în 2020 au fost pierdute, gen Caraş-Severin, Giurgiu, Vrancea, Maramureş, pe care în acest moment dorim foarte mult să le câştigăm. Vom depune eforturi să facem acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă PSD Timiş este noul grup de la Cluj, Grindeanu a răspuns negativ.

Nu. Eu sunt prim-vicepreşedinte la nivel naţional, sigur, organizaţia locală din care fac parte e în Timiş. Simonis e preşedintele interimar, a fost lider de grup, eu cred că a venit natural această chestiune, nu e preşedinte ales de plen, e vicepreşedinte, de fapt, cu rol de preşedinte. Eu cred că îşi face foarte bine treaba la Camera Deputaţilor şi îşi va face foarte bine treaba şi în filială. Eu nu am spus aiurea că e de datoria lui şi a noastră, în special a celor care sunt acolo zi de zi la  Timiş, să câştige alegerile, să câştige Consiliul Judeţean Timiş. E posibil, acest lucru s-a întâmplat în 2016, în condiţii mai grele, fiindcă era o bătălie în doi atunci şi totuşi, electoratul în Transilvania şi Banat mai degrabă e de dreapta şi am câştigat. Acum e o bătălie în trei, trei jumate să zicem, că e şi AUR. Pare mai accesibilă victoria acum în 2024”, a precizat Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că Simonic, ca şi căpitan de echipă are datoria de a candida la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Simonis e căpitan de echipă la Timiş, toată lumea trebuie să se încoloneze şi să câştige alegerile. Nu există, şi asta o spun eu, nu trebuie să o spună Marcel Ciolacu sau Paul Stănescu sau alţii, nu există altă variantă pentru organizaţie, decât să câştige Consiliul Judeţean. Punct”, a declarat Grindeanu.

De altfel, în urmă cu o săptămână, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis lui Alfred Simonis că va trebui să candideze pentru această funcţie.

Dacă  Alfred Simonis nu îşi asumă candidatura la Consiliul Judeţean Timiş, vin eu şi candidez la Consiliul Judeţean”, a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Tot atunci, Simonis a răspuns la o întrebare despre candidatura sa la CJ Timiş, că, dacă se va încadra, va candida, dar dacă măsurătorile vor arăta că o altă personalitate are mai multe şanse, PSD se va reorganiza.

Fiind preşedintele PSD Timiş, evident, că mă încadrez la candidatura pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Dacă măsurătorile vor arată că o altă personalitate are şanse mai mari decât mine, ne vom reorganiza”, a spus Simonis în urmă cu o săptămână.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole