Preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a fost revotat preşedinte al PSD Timiș: mă încadrez la candidatura pentru Primăria Timișoara şi Consiliul Județean Timiș

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a fost revotat, sâmbătă, ca preşedinte al PSD Timiş, în urma alegerilor care au avut loc în cadrul Conferinţei Judeţene a filialei, în prezenţa liderului PSD Marcel Ciolacu şi a altor figuri de la nivel central, precum Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Alexandru Rafila, dar și a foștilor președinți ai PSD Timiș, precum Dan V. Poenaru sau Ilie Sârbu.  

Primește-i Doamne-n casa ta/Pe cei ce vin din Timișoare/Ei sunt ofranda cea mai grea/Pe care ti-o trimite tara. Pe aceste versuri ale lui Tudor Gheorghe am întâmpinat astăzi invitații Conferinței de alegeri a PSD Timiș. Un nou mandat în fruntea organizației, noi provocări pentru mine și colegii mei, cărora le mulțumesc pentru votul de azi. Ne-am înhămat la o muncă grea a cărei rezultat trebuie sa fie unul singur: în 2024 câștigăm împreună alegerile în Timiș. Am lansat câteva provocări. Mă bucur că după mai mulţi ani mai grei, în final, reuşim împreună în această echipă să deblocăm marile proiecte de infrastructură ale judeţului Timiş şi ale Timişoarei„, a transmis Alfred Simonis, în declaraţia care a urmat alegerii sale în noua funcţie.

Alfred Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş și a fost candidat unic.

Fiind preşedintele PSD Timiş, evident, că mă încadrez la candidatura pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Dacă măsurătorile vor arată că o altă personalitate are şanse mai mari decât mine, ne vom reorganiza”, a explicat Alfred Simonis.

Prim-vicepreședinți ai filialei PSD Timiș sunt samsarul imobiliar Adrian Cionca şi senatorul Eugen Dogariu, iar senatorul Sebastian Răducanu este secretar general.

Vicepreşedinţii PSD Timiş sunt: Cristian Anton, Sabin Bociu, Călin Dobra, Rovena Violeta, Maria Murari Dobrean, Cornel Dumitraş, Bianca Gavriliţă, Sorin Gabriel Ionescu, Andra Lăpădat, Ioan Mateescu, Marcel Muia, Radu Adrian Pau, Teodor Pavel, Gabriela Popovici, Mihai Ritivoiu, Flavius Roşu, Raimond Rusu, Ovidiu Nicolae Ştefănescu, Gheorghe Marius Stoian, Cătălin Tiuch, Luminiţa Ţundrea şi Stoian Vasiu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, prezent la aceste alegeri, şi-a exprimat convingerea că în anul 2024 noua echipă a social-democraţilor timişeni va aborda corect toate rândurile de alegeri.

Sunt ferm convins că de la Timiş şi Timişoara vor veni marile surprize. Din ceea ce a spus Alfred Simonis, toate proiectele în derulare în judeţ şi în Timişoara, mai puţin stadionul ‘Dan Păltinişanu’, sunt de peste 3 miliarde de euro; o muncă de echipă, alături de ministrul Transporturilor şi ministrul Sănătăţii, pentru că aceasta este zona majorităţii proiectelor. (…)„, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Primul ministru a promis că se va implica direct şi pentru realizarea stadionului, primul pas fiind demolarea vechiului obiectiv.

Am început azi discursul rememorând un moment important pentru mine şi organizaţia PSD Timiş, şi anume vara anului 2017, aducând în discuţie spiritul din anul 2016 când am reuşit să câştigăm. La alegerile locale s-a reuşit atunci ce nu s-a mai reuşit, o victorie împotriva dreptei unite. Am simţit şi ştiu organizaţia asta, am simţit acelaşi spirit din 2016 ceea ce ne face optimişti că în 2024 să câştigăm alegerile, e datoria noastră. Şi eu, şi Freddy avem responsabilităţi în statul român în acest moment, nu pe măsură rezultatelor pe care PSD Timiş le-a avut în 2020. Este obligatoriu pentru noi în 2024 să repetăm istoria din 2016, şi anume să câştigăm alegerile locale, iar căpitan de echipa este preşedintele. Căpitan de echipa pentru alegerile din 2024 este a Simonis. Sunt convins că va face o treaba extraordinară”, a declarat Sorin Grindeanu, la finalul conferinței de alegeri PSD Timiş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole