Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a “spart“ pe deplasări mai mulți bani publici decât ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu – 92.000 de lei vs. 60.000 de lei

Buletin de Timișoara vă prezenta în 12 aprilie faptul că șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a cheltuit peste 90.000 de lei din banii cetățenilor pentru deplasări, dintre care se remarcă două vizite la Dubai, “excursii de lux“ pe bani publici.

Din datele prezentate rezultă că Alin Nica a cheltuit din bugetul județului o medie de peste 3.000 de lei/lună doar pentru deplasări.

În schimb, Ziarul Puterea a prezentat faptul că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, deci prin fișa postului ar trebui să fie mai plimbăreț, a cheltuit doar circa 60.000 de lei pentru deplasări.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și-a făcut un obicei ca la două săptămâni să anunțe că efectuează o vizită de lucru în județul Timiș, adică acasă la el în Timișoara. Cu toate că nu prea stă pe la birou, Sorin Grindeanu a catadicsit, după ce l-am reclamat la premierul Nicolae Ciucă, să precizeze pentru PUTEREA că de anul trecut și până la începutul lunii martie 2023 a efectuat șase deplasări interne  ”pentru care a fost plătit transportul în valoare de 1.162 euro”, iar cazarea a costat 1.380 de lei (276 de euro). În schimb, ministrul Sorin Grindeanu ne-a informat că a efectuat patru deplasări externe pentru transportul cărora s-a cheltuit 7.520 de euro, iar cazare a costat 12.638,08 de lei (2.527 de euro) și a încasat o diurnă a fost de 3.626,69 de lei (725 de euro). Practic, Sorin Grindeanu a tocat pentru deplasările sale în țară și străinătate doar vreo 12.000 de euro“, arată sursa citată.    

Reamintim că administrația PNL a Consiliului Județean Timiș este condusă de Alin Nica, acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole