Timișoara: a avut loc Academia Politică USR Timiș, cu participarea politologului Cristian Pîrvulescu

USR Timiș și Timișoara au organizat, weekend-ul trecut, o Academie Politică pentru membri, cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate.

Este a doua ediție a Academiei Politice USR Timiș și Timișoara care a avut invitați intelectuali publici din Timișoara și România, experți în domenii conexe politicii.

Tema, “Povestea noastră”, a reunit dezbateri și ateliere despre valorile democrației liberale, despre pericolul curentelor populist identitare și contra-povestea pe care liberalismul este dator să o spună, pentru a învinge în alegeri. Membri USR au aflat informații despre ALDE Europe și despre noile partide partide liberal-reformatoare din țările vecine care confruntă cu aceleași probleme ca România: corupție, politizarea justiției, captura presei și erodarea democrației.  Peste 100 de membri ai USR au învățat și multe tehnici practice, de la instrumente legislative de opoziție, până la storytelling și combaterea fraudelor electorale care din păcate sunt în continuare o practică a vechilor partide în mediul rural, inclusiv în județul Timiș“, se arată într-un comunicat de presă.

“Dialoguri timișorene”, eveniment organizat de think tankul Civic Tm.

În marja Academiei Politice a USR Timiș și Timișoara s-a desfașurat prima ediție a proiectului “Dialoguri timișorene” organizat de think tankul Civic Tm, cu sprijinul Fundației Friedrich Nauman pentru Libertate, care își propune să dezbată idei și fenomene care depășesc granițele orașului, dar au impact asupra lui, cu invitați de anvergură națională. Prima ediție a fost un dialog între Dominic Fritz, primarul Timișoarei și politologul Cristian Pîrvulescu, cu tema: “Viitorul Europei va fi liberal, sau nu va fi deloc?”, iar a doua ediție va avea loc încă anul acesta.  USR este un partid care învață continuu, deschis către societate, care are ca obiectiv impunerea unui nou model de a face politică, profesionist și european“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole