“Hoarda“ de anchetați de ANI și DNA din PNL Timiș acuză “haita“ de useriști că blochează o instituție

Hoarda de anchetați de ANI și DNA din PNL Timiș continuă să se schelălăie din cauza pierderii controlului în instituțiile subordonate Primăriei Timișoara pe care până acum le învârteau după degete, fiind martori la propria neputință și incapabili vă accepte dezastrul produs de acțiunile politice ale cuplului Alin Nica-Dănuț Groza.

Astfel, cea mai recentă găselniță este noul Consiliu de Administrație al STPT, în care ar fi fost promovate două persoane cu cazier fiscal.

Atacul liberal a fost lansat printr-un mesaj postat pe un grup de presă de whatsapp al PNL Timiș, nefiind însă semnat de nimeni.

“PNL Timiș a atras atenția în mod repetat asupra intenției USR Timiș de a acapara abuziv consilii de administrație și de a-și plasa protejații în funcții pentru care nu au nici pregătire și nici experiență. Deși înregistrează eșec după eșec, USR Timiș refuză să învețe administrație curată în interesul cetățenilor și continuă să facă rău Timișoarei prin decizii păguboase, deseori în afara legii. Primăria Timișoara este blocată din cauza celei mai proaste organigrame a tuturor timpurilor, strict din ambiția deșănțată a lui Dominic Fritz de a-și înșuruba pe funcții publice oameni din anturaj care n-au nicio legătură cu competența sau profesionalismul în administrație. Chiar la începutul mandatului, USR a vrut să reformeze Coltermul cu un penal condamnat, Bogdan Nanu, iar după ce au închis școli și au nenorocit spitale din cauza frigului, Coltermul a fost abandonat în mâinile lui Cristi Amza, un incompetent depășit de situație care susține neplata certificatelor verzi.  PNL Timiș a prevenit opinia publică cu privire la planul useriștilor pentru Societatea de Transport Public Timișoara însă useriștii au devenit nepăsători nu doar față de cetățeni, ci chiar față de mass-media. În ciuda avertismentului nostru public, USR Timiș și-a „promovat” în Consiliul de Administrație două persoane cu cazier fiscal, adică doi cetățeni dovediți că au săvârșit fapte care contravin disciplinei financiare. Încă o dată, USR Timiș a trimis lupul să păzească oile. Facem apel la colegii din USR Timiș să renunțe la practicile de promovare a persoanelor cu dosare penale, a celor cu cazier, și, dacă le mai rămân oameni în echipă după acest triaj, ideal ar fi să renunțe și la incompetenți“, se arată în mesajul peneliștilor.

USR Timiș nu a reacționat deocamdată la acuzele peneliștilor și nu a prezentat situația celor doi membri ai CA STPT.  

PNL Timiș are la această dată doi membri ai Biroului Politic Județean trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție, este vorba despre deputatul Cosmin Șandru și chiar fostul director al STPT și fost membru al CA STPT, Nicolae Bitea.

Divizia de anchetați ai PNL Timiș îi mai cuprinde și pe actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, cercetat de Agenția Națională de Integritate în cinci dosare pentru posibile conflicte de interesele:

·  șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· consilierul județean Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean și șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul local și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local Ștefan Sandu, pentru conflict de interese.

Reamintim că doi primari ai PNL Timiș au fost declarați deja în incompatibilitate, respectiv conflict de interese de către Agenția Națională de integritate, iar un altul a pierdut definitiv un proces cu ANI:

· primarul comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole