PNL Timiș, cu doi membri ai BPJ trimiși în judecată pentru corupție, le cere lui Alfred Simonis și Sorin Grindeanu să-și spună părerea despre cazul medicului Octavian Mazilu

PNL Timiș solicită președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis și prim-vicepreședintelui PSD, Sorin Grindeanu, să-și dea cu părerea despre cazul medicului Octavian Mazilu acuzat de luare de mită și arestat preventiv astăzi pentru 30 de zile.

Cererea vine de la filiala penelistă care are deja doi membri ai Biroului Politic Județean trimiși în judecată pentru dare de mită.

Este vorba despre deputatul Cosmin Șandru, a cărui soție este chiar consiliera șefului PNL Timiș, Alin Nica, la Consiliul Județean și despre fostul director al RATT, Nicolae Bitea, proaspăt angajat la o asociație satelit a CJ Timiș.

“Arestarea pentru 30 de zile a medicului Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal pentru corupție este, din păcate, un eveniment care aruncă o lumina nefavorabilă asupra activității unității medicale din subordinea Primăriei Timișoara, dar și asupra PSD, partidul al cărui membru marcant era medicul timișorean. Este important să menționăm faptul că nu putem să îl considerăm vinovat pe cel acuzat de luare de mită până la o sentință definitivă din partea unei instanțe. Totuși, faptele prezentate de anchetatori ne obligă să luăm atitudine față de aceste practici care vin să aducă mari deservicii atât lumii medicale din oraș, cât și mediului politic local. PNL Timiș condamnă public astfel de practici și consideră că nu există nicio scuză pentru condiționarea actului medical de solicitarea sau primirea de venituri materiale ilicite. Cerem liderilor PSD Alfred Simonis și Sorin Grindeanu să prezinte în fața opiniei publice un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia lor personală, cât și cea a partidului pe care îl reprezintă. Considerăm că este important ca opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere știind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare, iar pentru sănătatea mediului politic din județul Timiș aceste semne de întrebare ar trebui să primească un răspuns cât mai rapid din partea celor vizați“, se arată în comunicatul PNL Timiș, de astăzi.

Reamintim că inspectorii de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate au început cercetările în privința următorilor membri ai PNL Timiș:

· șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

Totodată, doi primari ai PNL Timiș au fost declarați deja în incompatibilitate, respectiv conflict de interese de către Agenția Națională de integritate, iar alți doi au pierdut procesele cu ANI:

· primarul comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate.

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu O postare a fostului primar Nicolae Robu creează mare vâlvă în viața politică din Timișoara. Acesta acuza trei profesori universitari că sunt…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole