PSD Timișoara se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timișoara de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă.

“Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical. În timp ce PSD a mărit substanțial veniturile cadrelor medicale, oferindu-le respectul pe care îl merită, actuala conducere a Spitalului Municipal din Timişoara îşi bate efectiv joc de ei. Medicii sunt eroi, nu puşcăriaşi supravegheabili cu dispozitive electronice! Transmitem pe această cale celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe lună pentru servicii inutile de supraveghere, că mai bine ar fi fost să îndrepte acești bani spre achiziționarea de teste covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacienților, mai ales în această perioadă critică de pandemie. Pentru că achiziția sistemelor a fost făcută fără a se folosi transparența în acest sens, facem un apel către organele competente să se sesizeze și să verifice corectitudinea și legalitatea, iar cei care se vor găsi vinovați în vreun fel să fie trași la răspundere. Cât despre partea morală a acestui fapt, cuvintele sunt de prisosv, a declarat președintele PSD Timișoara Mihai Ritivoiu.

Conform sindicaliștilor de la Cartel Alfa “managementul Spitalului Municipal Timişoara a decis introducerea unui sistem de monitorizare electronică a personalului. Sistemul este închiriat de la o firmă privată, serviciile fiind plătite lunar de către spital. În prezent, pentru cele trei secţii (distribuite în patru clădiri) pentru care se implementează sistemul, costurile se ridică la aproximativ 6000 de euro pe lună.  Spitalul are însă în total 23 de secţii, care îşi desfăşoară activitatea în 14 clădiri, astfel încât, extinderea sistemului, aşa cum se doreşte, ar duce la o cheltuială de peste 20.000 de euro pe lună pentru întregul spital“.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole