Administratorul public al CJ Timiș, Marian C. Vasile, acuzat că l-a mutat într-un WC pe fostul președinte al Consiliului Județean, Viorel Coifan: să dai banii înapoi angajaților CJT care au fost la nunta ta

Buletin de Timișoara vă prezenta pe 10 mai 2023, în premieră, faptul că șeful Consiliul Județean Timiș, Alin Nica, și-a executat mâna dreaptă, pe administratorul public Marian C. Vasile, care a fost lăsat fără majoritatea atribuțiilor.

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a emis dispoziția 419/10.05.2023 prin care lui Marian C. Vasile i-au fost retrase atribuțiile de coordonare pentru Direcția de Buget, Direcția de Dezvoltare și Serviciul de achiziții publice. Administratorul public Marian C. Vasile a rămas, potrivit Dispoziției pe care o puteți consulta mai jos, un fel de ajutor de bucătar, cu coordonarea Biroului de Telecomunicații și cu (sic!) redactarea dispozițiilor emisie de șeful CJ Timiș, de unde întrebarea dacă Marian C. Vasile și-a redactat singur actul de execuție?“, se arăta în articolul respectiv.

VIDEO – Marian C. Vasile explică cum și-a angajat un om prin “concurs“: “l-am adus eu personal, a fost o procedură de concurs, s-a prezentat.

Ca reacție la decizia șefului CJ Timiș și la articolele de presă pe acest subiect, după trei zile, pe 13 mai 2023, Marian C. Vasile, a postat, ironic, un memento pe pagina sa de Facebook referitor la ziua 10 mai când a rămas fără atribuții.

Din memento-ul respectiv Marian C. Vasile a dorit ca fanii săi să afle că și-a continuat nestingherit activitatea din Consiliul Județean, însă la fel de bine, se prea poate să se fi autodenunțat privind o ilegalitate care ca e posibil să o fi comis.

Un memento. Miercuri dimineață, 10 mai 2023. În cadrul ședinței de comandament, am ținut să felicit -pentru mobilizarea exemplară- constructorul tronsonului 2 al Drumului Județean 691 Socar/Dumbrăvița – Autostrada A1, în numele meu și al CJT. Analiza lucrărilor și discuțiile cu toate părțile implicate ne-au determinat să apreciem că încă din iunie vom avea primii 2 km de asfalt. Satisfacția de a lucra cu profesioniști a fost egalată de cea pe care o simți atunci când echipele angrenate înțeleg sa fie unite pentru a-și onora contractele și promisiunile față de cetățeni“, se arăta în postarea administratorului public.

În Dispoziția semnată de șeful CJ Timiș, Alin Nica, care nici până astăzi nu a fost postată pe site-ul CJ Timiș, deși este obligatoriu, redacția noastră intrând în posesia ei pe surse administrative, se specifică faptul că atribuțiile lui Marian C. Vasile sunt retrase de la data emiterii Dispoziției, deci din 10 mai. Acest fapt ne face să ne întrebăm în ce calitate a mai condus Marian C. Vasile “ședința de comandament“ deoarece Direcția de Dezvoltare nu se mai afla în coordonarea sa, mai grav ar fi dacă ar fi și semnat anumite acte administrative.

Redacția noastră a prezentat în repetate rânduri faptul că administrația PNL a CJ Timiș dă dovadă de o lipsă de transparență fără precedent la nivelul Consiliului Județean, dovadă fiind și faptul că redactorii Buletin de Timișoara au fost blocați pe paginile de Facebook ale CJ Timiș și a șefului CJ Timiș, Alin Nica, neprimind nici măcar comunicatele de presă emise sau invitațiile la conferințele de presă, asta din cauza dezvăluirilor făcute în privința membrilor PNL Timiș.

Zilele trecute însă, Buletin de Timișoara a primit un mesaj din partea unui fan al paginii de Facebook a administratorului public, Marina C. Vasile, care acuza cenzura care se aplică pe pagina respectivă și faptul că la postarea de 13 mai un mesaj pe care a intenționat să-l lase la postare a fost șters.

Apelul către redacția Buletin de Timișoara era să publicăm mesajul respectiv, care cuprinde o serie de acuzații extrem de grave la adresa administratorului public Marian C. Vasile și la adresa activității sale din Consiliul Județean.

Redacția noastră a încercat să ia legătura cu administratorul public Marian C. Vasile pentru a comenta semi destituirea sa din funcție, dar acesta nu a oferit niciun răspuns.

În mesajul fanului, pe care îl puteți citi mai jos, veți regăsi o serie de acuzații despre care Buletin de Timișoara a scris la de-a lungul timpului.

Ești Penibil…după ce ai bulversat în sens negativ întregul aparat al CJT, ai pus presiuni pe oameni buni care au fost determinați să plece la late instituții, ai dat peste cap întreaga activitate a serviciului de fonduri europene, a Dir. Județene de Drumuri, ți-ai adus iubita în CJT și l-ai dat afară din birou pe postul Pres CJ pe care l-ai aruncat într-un birou transformat din WC, să o bagi pe ea. Să nu mai pomenim de feblețea ta Directoarea de la DGASPC unde cu niște costuri inestimabile au ținut-o interimar până a pus instituția în cap. Ai început marea reorganizare a CJT cu concedierea a trei șoferi și un personaj incomod de la comunicare…ai căpușat serviciul resurse umane … ti-ai plătit toate frustrările pe care le-ai acumulat în toți anii când în CJ nu te băga nimeni în seamă și se poate continua cu multe altele… chiar crezi că chestiunile tale penale din trecut au fost uitate. Ești un personaj total lipsit de respect, conduită și caracter… Ai făcut de rușine această instituție onorabilă și acum pozezi în victima sistemului pe care l-ai pus pe butuci. Să le returnezi bani angajaților CJT care de frica ta au participat la recenta ta nuntă. Să-ți fie Rușine…și să-ți cauți alți proști care să creadă în mecla asta spăsită parșiv pe care o afișezi aici. Fi bărbat și asumă-ți greșelile pe care le-ai făcut, cereți public iertare față de toți angajații CJT și față de cei pe care i-ai jignit cu aroganța și obrăznicia ta de mare șef de județ. De faptul că nu mai primești nici un salut pe coridoarele CJT și că oamenii întorc capul în altă parte când te văd… nu spui nimic? Hai marș!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a administratorului public Marian Vasile, care a fost însă șters.  

Reamintim că șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat în luna ianuarie 2023 de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a fost găsit în conflict de interese, în luna aprilie 2023. La rândul său, purtătorul de cuvânt, Loredana Lungu, este cercetată de Agenția Națională de Integritate pentru posibile conflicte de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole