SURSE. PNL politizează total Direcția de Evidență a Persoanelor Timiș – directorul pus să-ți dea demisia de peneliști, care încep pregătirile pentru alegeri

Direcția de Evidență a Persoanelor Timiș este condusă din anul 2011 de către un fost ofițer al Armatei, apolitic, Ștefan Frășia.

“Ţinând cont de rezultatul concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în perioada 22 – 24.06.2011, pentru ocuparea funcţiei publice de director executiv la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Timiş şi adresele Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date nr. 1954207 din 30.06.2011 şi respectiv a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici nr. 895 870/30.06.2011, începând cu data de 1 iulie 2011, Frăsia Ştefan se numeşte în funcţia publică de director executiv la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Timiş“, se arăta într-un comunicat de presă, de la vremea respectivă.

Conform unor surse administrative, Ștefan Frășia a fost convocat astăzi la Palatul Administrativ de șeful de Cabinet al lui Alin Nica, celebrul deja Iosif Nicoară, zis “Borsetă“, deoarece a fost implicat într-un dosar al șpăgilor din vămi, și pus să-și dea demisia din funcție.

Același surse au declarat că favorit să fie numit director interimar este un fost PDL-ist, Andrei Orban, care în anul 2010 a ocupa pentru scurt timp funcția de subprefect de Timiș, iar mai apoi director de cabinet al prefectului PNL Liliana Oneț.

Acesta a mai fost angajat la Colterm SA și din primăvara anului 2021 era inspector superior chiar în cadrul Direcției de Evidență Persoanelor Timiș, acolo unde ar urma să fie numit director interimar.

Pentru a fi convins să se dea la o parte, Ștefan Frăsia a fost momit cu o funcție chiar în cadrul instituției pe care a condus-o în ultimii 11 ani.

Direcţieia de Evidenţă a Persoanelor Timiş este un serviciu public comunitar de interes judeţean, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Timiş, care funcţionează începând cu data de 01.02.2005.

PNL Timiș urmează astfel să politizeze total o instituție rămas până acum în afara jocului politic, cel mai probabil în pregătirea alegerilor din 2024.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole