Administratul public PNL al Consiliului Județean Timiș, Marian C. Vasile, suspectat că ar fi semnat nelegal mai multe documente 

Șeful PNL al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, primul și singurul șef al administrației județene acuzat vreodată public că nu merge la serviciu, așa cum puteți citi AICI, are delegate de începutul mandatului său, din luna noiembrie 2020, aproape toate atribuțiile.

Acesta a menținut sub semnătura sa doar actele administrative pe care legea îi interzice în mod expres să le delege.

O parte dintre atribuții au fost delegate către cei doi vicepreședinți, Alexandru Proteasa, de la PNL și Cristian Moș de la USR, dar mai ales către administratul public PNL al județului Timiș, Marian C. Vasile, văzut ca mâna sa dreaptă de șters pantalonii de noroi, ca să nu pomenim nimic despre WC.

La finele anului 2022, Consiliului Județean Timiș a făcut cea de-a treia reorganizare și schimbare de organigramă de când Alin Nica se află la conducerea județului, pentru a-și pune în funcții niște apropiați, ca și cum administrația județeană a devenit moșia de la Dudeștii Noi, în care PNL Timiș dispune după bunul plac de o instituție publică, așa cum puteți citi AICI.

Organigrama a intrat în vigoare pe data de 1 ianuarie 2023, însă noile Dispoziții de delegare a atribuțiilor către administratorul public și cei doi vicepreședinți au fost semnate cu data de 9 ianuarie 2023.

Mai mulți angajați ai Consiliului Județean Timiș, care s-au adresat publicației noastre, disperați de abuzurile și presiunile care au loc în administrația Alin Nica, acuză faptul că în zilele de 3,4,5 și 6 ianuarie atât administratul public, Marian C. Vasile, cât și cei doi vicepreședinți, au semnat acte administrative în mod nelegal, deoarece Dispozițiile de delegare a atribuțiilor anterioare noii organigrame nu prevedeau noile structuri înființate de la 1 ianuarie 2023.

Vă dăm un exemplu: înainte de 1 ianuarie 2023 nu exista Direcția de Investiții sau Biroul de Comunicare. Delegarea atribuțiilor se referea la Serviciul de Investiții sau Compartimentul de Comunicare care existau ca structuri înainte de 1 ianuarie 2023. Din punctul nostru de vedere, tot ce s-a semnat pe numite componente este nelegal, deoarece Dispoziția de delegare veche nu cuprindea noile structuri. Atât administratorul public, cât și vicepreședinții trebuiau să aibă Dispoziții de delegare semnate cu 1 ianuarie de când a intrat în vigoare noua organigramă. Tot ce s-a semnat în intervalul 1-8 ianuarie este nelegal, pentru că nu putea să semneze ceva legat de Direcția de Investiții deoarece nu aveau delegație pentru acest lucru“, arată angajații CJ Timiș.

Administratul Public PNL al Consiliului Județean Timiș, Marian C. Vasile, avea delegate atribuții și pentru Direcția de Resurse Umane, iar în perioada de câteva zile amintită mai sus au avut loc la nivelul CJ Timiș, mai multe transferuri de personal, numiri temporare în funcții de conducere sau încetări ale raportului de serviciu, acte care ar fi putut fi semnate nelegal, deci acestea ar putea fi declarate nule de drept.

Cea mai gravă problemă pe care o implică Dispozițiile de delegare este faptul că pe data de 5 ianuarie 2023 Consiliul Județean Timiș s-a întrunit în ședință extraordinară de plen pentru a repartiza sumele de bani care revin primăriilor în anul 2023.

Proiect de Hotărâre a fost însă retras în primă fază de pe ordinea de zi și a fost votat abia pe data de 11 ianuarie 2023 într-o altă ședință extraordinară de plen, așa cum puteți citi AICI.

Problema juridico-administrativă care se pune în situația de față este următoarea: cel care a semnat actele administrative premergătoare, dar care fac parte integrantă din Hotărârea de Consiliului Județean respectivă sau acte interne ale CJ Timiș, avea dreptul să le semneze? Dacă nu avea acest drept, HCJ-ul respectiv este lovit la rândul său de nulitate. Răspunsul la întrebare nu poate fi aflat decât într-un singur mod: dacă cineva, care se simte lezat în dreptul său de efectele acestor acte, semnate în intervalul 1-8 ianuarie, le atacă în instanța de contencios-administrativ sau la Prefectura Timiș, instituții care vor putea analiza toate actele semnate.

Întrebarea însă rămâne, ca și dezbatere juridică: au semnat administratul public al Consiliului Județean Timiș, Marian C. Vasile, și cei doi vicepreședinți, documente în mod nelegal?

Mai jos aveți o copie primită de redacția Buletin de Timișoara după Dispoziția de delegare a atribuțiilor către administratul public al Consiliului Județean Timiș, Marian C. Vasile, valabilă începând cu data de 09.01.2023.

Facem mențiunea că Dispozițiile nu sunt publice, cu încălcarea legii, deși PNL Timiș promitea transparență totală, și nu pot fi descărcare de pe site-ul CJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole