Consiliul Județean Timiș a devenit un club de “pițipoance“ – o “bombă sexy“ pusă șefă direct dintr-o sală de fitness

Consiliul Județean Timiș are o nouă organigramă de la 1 ianuarie 2023. Este cea de-a treia reorganizare de când Alin Nica (PNL) este președinte al CJ Timiș.

Reorganizarea constă în reînființarea unei direcții și a unui birou pe care aceeași administrație județeană le-a desființat în martie 2021.

Este vorba despre Direcția de Investiții și Biroul de Comunicare. De asemenea, se reînființează și funcțiile de director de investiții și șef birou comunicare. Scopul desființării celor două structuri a fost doar acela de a se scăpa de oamenii din conducerea lor, adică de șeful Biroului de Comunicare, Eugen Chiosa, și de directorul de la Investiții, Mugurel Borlea, scrie Banatul Meu.

Organigrama PNL binecuvântată“ de Dominic Fritz, dar cu opoziția PSD, Pro România și unei părți din USR.

Organigrama a fost votată în 22 decembrie 2022 în plenul Consiliului Județean Timiș. Voturile au fost asigurate de consilierii PNL și o parte din a celor de la USR, în frunte cu vicepreședintele Cristian Moș (USR), doric să îi fie aprobat un nou post de consilier personal, dar și angajarea unei membru USR din Săcălaz, cu binecuvântarea președintelui USR Timiș, Dominic Fritz. Cei care au votat împotriva noii reorganizări au fost cei nouă consilieri județeni PSD și Pro România. Au fost și trei abțineri, printre care una a răzvrătitului USR din CJT, Raul Olajos”, mai notează publicația citată.

Soția lui Tudor Flueraș, consilierul personal al primarului din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, secretar general al PNL Timiș, unsă șefa comunicării CJ Timiș, ca dovadă că administrația Alin Nica micționează pe actul de justiție.

Lucrurile sunt cel puțin interesante la această noua organigramă care presupune, pe lângă punerea în funcții publice de conducere a unor persoane care își doreau doar titulatura de șef, mai este și mutarea altora pe diverse posturi. După ce Alin Nica a câștigat funcția de președinte al CJ Timiș, a fost schimbat purtătorul de cuvânt al instituției, ocupat de un vechi funcționar. Purtător de cuvânt al instituției a ajuns sexy consiliera Loredana Lungu, soția unuia dintre consilierii neoficiali ai lui Alin Nica, aterizată de la o sală de sport. Acum, după noua reorganizare, sexy Loredana Lungu a fost numită temporar din 10 ianuarie, pe postul de șef la Biroul de Comunicare proaspăt reînființat, conform unei Dispoziții a șefului CJT, Alin Nica. Decizia este una extrem de controversată pentru că desființarea inițială a funcției de șef birou comunicare a fost contestată în instanță, iar la Tribunalul Timiș exista două procese care sunt în derulare, fiecare decizie putând fi apoi contestată de una dintre părți, la Curtea de Apel”, precizează Banatul Meu.

Execuțiile politice se practică tot mai des în administrația Alin Nica pentru ca profesioniștii să fie înlăturați pentru acoliții conducerii.

La Direcția de Investiții lucrurile par mai clare, fiind schimbat un om cu experiență pentru un “favorit”. Astfel, în urma reorganizării din martie 2021, Direcția de Investiții a fost desființată, iar directorul Mugurel Borlea, un funcționar cu o vechime de peste 20 de ani în instituție, a fost mutat pe o funcție de șef-serviciu. Acum, în urma noii reorganizări, conform unei Dispoziții a șefului CJT, Alin Nica, acesta a fost trecut pe o simplă funcție de consilier superior. Interesant este că director al Direcției de Investiții reînființate de la 1 ianuarie 2023 a fost numit un fost colaborator al lui Alin Nica de la Primăria Dudeștii Noi. Este vorba despre Cosmin Ungureanu, care la Primăria Dudeștii Noi se ocupa de achizițiile publice și a fost printre primii oameni transferați în Consiliul Județean după câștigarea alegerilor de către Alin Nica. Acesta a activat până recent ca funcționar de execuție în cadrul Serviciului de achizițiile publice al CJT. Tot printr-o Dispoziție a șefului CJT a fost numit temporar, din 10 ianuarie, director al Direcției de Dezvoltare Sustenabilă și Investiții”, mai precizează publicația citată.

Lipsa de transparență totală în administrația penelistă condusă de Alin Nica.

De asemenea, o fostă angajată la Asociația Comunelor și la Primăria Moșnița Nouă, specialistă în achiziții publice, Aurica Zamfiroiu a fost numită în funcția de conducere de șef serviciu al Serviciului managementul proiectelor și strategii Direcția de Dezvoltare Sustenabilă și Investiții. Tot recent, la CJT a aterizat și nevasta liderul de grup al PNL din Consiliul Local Timișoara și directorul Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc. Alexandra Lulciuc a fost angajată în Primăria Timișoara de pe vremea lui Nicolae Robu, iar în toamna anului trecut a fost parașutată la Consiliul Județean PNL al Județului Timiș. Menționăm că pe site-ul Consiliului Județean nu există niciuna dintre dispozițiile semnate de șeful CJ Timiș Alin Nica, doar titlu lor, fără însă ca cei interesați să poată consulta conținutul”, notează Banatul Meu.

binary comment

Recomandările noastre

Cele mai citite articole