“Firmă căpușă“, apropiată de șeful PNL Timiș, Alin Nica, primește 2.5 milioane de lei în plus pentru construcția bazinului de înot de la Jimbolia, lucrare a Consiliului Județean Timiș

Buletin de Timișoara a prezentat în câteva articole faptul că o firmă apropiată de actualul șef al PNL și CJ Timiș, Alin Nica, dar și de nașul său de la PSD, primarul comunei Becicherecu Mic, Raimond Rusu, este abonată la contracte pentru lucrări publice.

Firma a fost abonată spre exemplu la banii Primăriei Dudeștii Noi pe vremea când primar era actualul șef al CJ Timiș Alin Nica.

Aceeași firmă SC JDA Consult SRL, a primit pe vremea fostului primar Nicolae Robu chiar și lucrarea de reabilitare a Fântânii cu Pești din Timișoara, așa cum puteți citi AICI, lucrare pe care le ținut-o blocată mai mult timp și pentru care a primit penalizări de 3.500 de lei pe zi de la Primăria Timișoara.

Dar, un caz strigător la cer s-a petrecut la începutul anului 2021, deci Alin Nica devenise șef al administrației județene, când CJ Timiș a atribuit către SC JDA Consult SRL, contractul de proiectare + execuție “Bazin de înot didactic în orașul Jimbolia, județul Timiș – Proiect pilot, proiectare, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului, verificare PT, execuția lucrării, furnizarea de echipamente cu și fără montaj, dotări“, proiect inițiat de conducerea PSD a administrației județene, condusă de Călin Dobra.

Valoarea contractului se ridică la peste 9.000.000 lei + TVA, iar JDA Consult are ca și asociați firmele VAST INKOMEN și CIV GROUP, așa cum puteți citi AICI.

Interesant este faptul că asociatul și administratorului firmei JDA CONSULT, un anume Deian Jifcu, a fost numit chiar la propunerea primarilor Alin Nica – Dudeștii Noi și Raimond Rusu – Becicherecu Mic, în mod repetat, ca administrator al unei societăți, Aquatorontal, care are ca acționari consiliile locale din Dudeștii Noi și Becicherecu Mic, chiar în timp ce firma JDA CONSULT derula contacte cu Primăria Dudeștii Noi.

Ei bine, acum, când lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia se apropie de final, Consiliul Județean Timiș urmează să aprobe, în ședința de plen din 30 august, majorarea contractului de execuție cu 2.094.699,48 de lei fără TVA.

Potrivit Raportului de specialitate care însoțește Hotărârea de Consiliu Județean care urmează să fie aprobată, măsura va fi adoptată deoarece Guvernul dă voie autorităților să majoreze costul lucrărilor datorită creșterii costului materialelor.

Conform Ordonanței Guvernului nr.15/2021 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, valoarea fiecărei situații de lucrări a fost ajustată cu ajutorul formulei An = av + m * Mn / Mo, rezultând o valoare totală de 2.094.699,48 lei fără TVA, valoare cu TVA 2.492.692, 38 lei“, se arată în Raport.

Astfel, construcția bazinului de înot de la Jimbolia urmează să coste peste 11 milioane de lei fără TVA în loc de 9 milioane de lei fără TVA. 

Se propune actualizarea devizului general pe baza măsurilor fiscal-bugetare ale Ordonanței nr.15/2021, care în prezent a dus la majorarea valorii contractului cu 2.094.699,48 lei fără TVA, valoare cu TVA 2.492.692,38 și actualizarea devizului general cu suma de 194.123,67 lei fără TVA, valoare cu TVA 231.007,16 lei urmare a contractelor de achiziție încheiate conform HG 907/2016, astfel rezultând noua valoare totală a investiției de 11.321.823,15 lei fără TVA iar valoarea cu TVA 13.472.969,55 lei“, mai arată documentul citat.

Până acum au fost executate lucrări în valoare 6.4 milioane de lei.

Până în prezent au fost întocmite și decontate 8 situații de lucrări, verificate și confirmate de dirigintele de șantier și acceptate de către beneficiar, Județul Timiș cu o valoare totală de 6.475.911,45 lei fără TVA (7.706.334,63 lei cu TVA, conform anexa nr.1 și o situație de plată aferentă serviciilor de proiectare în valoare de 460.000,00 lei fără TVA (547.400 lei cu TVA)“, mai arată Raportul de specialitate.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole