Alin Nica pierde o nouă luptă cu PSD Timiș – primăriile social-democrate primesc mai mulți bani de la Consiliul Județean

Primăriile din Timiș primesc până la urmă bani de spart pe lucruri mai mult sau mai puțin utile cetățenilor.

CJ Timiș a repartizat astăzi într-o ședință extraordinară de plen sumele pentru echilibrarea bugetelor locale ale localităților din județ. Este vorba despre 38 de milioane de lei, bani din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean.

Săptămâna trecută, pe 5 ianuarie, un Proiect de hotărâre în acest sens a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ Timiș, din cauza faptului că grupurile politice, în special PSD și USR, l-au acuzat pe șeful CJ Timiș, Alin Nica, că alocă banii discreționar, cu precădere la primăriile peneliste, fără a exista niciun fel de discuție prealabilă, așa cum puteți citi AICI.  

Spre exemplu, către comuna Banloc cu primar PNL, pe data de 5 ianuarie propunerea era să fie alocați 523.00 de lei, iar către comuna Beba Veche cu primar PSD, să fie alocați 101.000 lei.

După ce șeful PNL Timiș, Alin Nica, a revenit din Austria de la ski, unde cu impertinența caracteristică a plecat, deși pe masa de la biroul său, unde este acuzat că stă doar o oră pe zi, se aflau chestiuni importante pentru județ, și o consultare a grupurilor politice din CJ Timiș astăzi Proiectul privind echilibrarea bugetelor locale a fost adoptat.

În urma decizie de astăzi sumele sunt mai echilibrate, iar acum către comuna Banloc cu primar PNL urmează să fie repartizați 473 de mii de lei, iar către comuna Beba Veche cu primar PSD, urmează să fie alocați 295 de mii de lei.

Astfel, șeful PNL Timiș, Alin Nica, a fost iarăși pus la colț de șeful PSD Timiș, Alfred Simonis.

Sumele totale pot fi consultate mai jos.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole