Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu – habarnist sau mincinos. Nu știe nici salariile din instituția pe care o conduce și dezinformează opinia publică

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a fost numit în funcție de Guvern în data de 27 ianuarie 2022 și a depus jurământul a doua zi pe 28 ianuarie 2022.

Prima declarație de presă care a șocat pe toată lumea a fost că trebuie să-i ceară voie lui “nima în drum de județ” aka săteanul de la Dudești, Alin Nica, cercetat de ANI pentru conflict de interese, pentru a trimite la București solicitarea Primăriei Timișoara privind un nou ajutor pentru Colterm.

Au urmat apoi indignarea privind penibilul prin care au trecut polițiștii din Timiș când unul de-al lor a fost bătut la Mall de un interlop sau voiajele prin spitale și școli. Toate aceste acțiuni nu s-au soldat cu niciun rezultat rezultat, anchetă sau măsuri. De ce? Deoarece prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu și coordonează activitatea instituțiilor aflate în subordinea Guvernului. Spre exemplu, la școli prefectul Mihai Ritivoiu putea verifica dacă se respectă programa școlară sau putea să le facă cu mâna copiilor din online, aspecte care țin de actul educațional, deci de Ministerul Educației, deoarece calorifere intră în atribuțiile primăriei.

Astăzi, 10 februarie 2022, prefectul PSD de Timiș a postat un video pe pagina sa de Facebook, în care declară următoarele, cu privire la protestele angajaților din prefecturi, care sunt nemulțumiți de salariile mici:

“Salariații Prefecturii Timiş, al căror coleg am onoarea să fiu pentru o perioadă, au printre cele mai mici salarii din țară şi printre cele mai mari responsabilități. Sunt solidar cu demersul lor. Am avut o discuție cu colegii din Prefectură, am studiat și solicitările lor. Le dau dreptate. Eu unul în măsura în care părerea mea contează le dau dreptate. Gândiți-vă că este vorba despre un corp de funcționăresc de aproximativ 1.500 de persoane la nivelul țării care au niște salarii, printre cele mai mici din țară. Gândiți-vă că un consilier superior de la Prefectură, adică cel mai înalt grad de salarizare, are un salariu sub salariul șoferului de la Consiliul Județean și Prefectura este o instituție care gestionează aspecte de mare risc, de mare valoare, de mare însemnătate(…)“, spune în materialul video Mihai Ritivoiu.

Prefectul PSD de Timiș, fiind la început de mandat, ori este habarnist, adică nu știe ce e prin instituția pe care gurile rele spun că alții ar conduce-o din afară, prin oamenii lor din alte instituții, dar care au mai trecut prin Prefectură, ori minte fără să respire.

Buletin de Timișoara vă prezintă două cazuri din Prefectura Timiș pentru a vă face o idee despre veridicitatea spuselor prefectului, cu observația că salariile șoferilor din CJ Timiș se situează în jurul sumei de 3.500 lei net/lună.

Astfel, consilierul superior, invocat de prefectul de Timiș, așa cum este Daniela Fetescu, fost responsabil cu presa până recent, a avut în 2020, conform declarației de avere pe care o găsiși AICI, un salariu net de 59.786 de lei pe an, adică 4.982 de lei/lună. Nu mai adăugăm cei peste 13.000 de lei încasați separat pentru activități legate de alegeri. Suma este mai mare sau mai mică decât cea încasată de șoferul de la CJ Timiș, domnule prefect?

Un alt exemplu este al Mihaelei Boran, de data acesta șef serviciu, deci funcție de conducere, care conform declarației de avere, pe care o găsiți AICI, în 2020 a încasat un salariu de 81.111 de lei pe an, adică 6.789 de lei/lună sau pe pământ, la care se adaugă ca și în cazul anterior cei 13.000 de lei încasați separat pentru activități legate de alegeri.

Prefectul de Timiș putea eventual să declare că șeful de serviciu de la CJ Timiș are un salariu de circa 9.000 de lei pe lună în comparație cu șeful de serviciu de la Prefectură care are doar 6.700 de lei pe lună.

Doar a fost consilier județean până ieri și ar trebui să știe.

Declarația prefectului PSD de Timiș vine în contextul în care angajaţii din administraţia publică membri ai sindicatelor afiliate Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) au fost astăzi în grevă japoneză, care solicită revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor din sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole