VIDEO. Sorin Grindeanu îl susține pe Nicolae Robu la alegerile locale: Timișoara trebuie să scape de Fritz – trebuie să scape de aceste experimente

Prim-vicepreședintele PSD și liderul informal al PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a lansat joi seara, la Realitatea Plus, un atac dur la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

Întrebat dacă va candida la alegerile locale la funcția de primar al Timișoarei, Sorin Grindeanu, a răspuns:

Am candidat la Consiliul Județean în Timiș și am câștigat alegerile atunci. Dar vă spun ceva. Timișoara trebuie să scape de Fritz. Timișoara ca și Bucureștiul trebuie să scape de aceste experimente și sunt lucruri pe care ar fi bine să le facem și să venim cu oameni care sunt în stare să ducă înainte aceste orașe și să aibă proiecte“, a spus Sorin Grindeanu.

Ieșirea liderului PSD al adresa primarului Timișoarei nu este singulară și poate fi considerată o susținere indirectă a fostului primar Nicolae Robu.

La finalul anului trecut, când Dominic Fritz a atacat public Ordonanța Austerității promovată de Guvernul Marcel Ciolacu, prin care erau tăiate o serie de cheltuieli bugetare, spunând că este afectat programul cultural al Capitalei Europene a Culturii, Sorin Grindeanu a spus că “domnul Fritz vrea să facă chermeze pe sfârșit de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze, uite că avem această ordonanță care nu îl lasă. Dacă vrea să facă investiții și lucruri care țin de dezvoltarea orașului nu îl oprește această ordonanță“.

Un alt motiv de dispută între cei doi a fost proiectul de modernizare a liniei de cale ferată din Timișoara.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că dacă proiectarea și execuția vor ieși prost, întregul proiect poate deveni un coșmar pentru locuitorii orașului. La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a acuzat Primăria Timișoara că blochează modernizarea căii ferate.

De asemenea, la finalul anului 2022, Dominic Fritz spunea că a auzit că Sorin Grindeanu caută urși la Urseni să justifice nefinalizarea centurii și că nu crede că este momentul să caute vinovați, o ironie cu referire la conflictul dintre ministrul Transporturilor și urșii de la Holdea pe care nu dorește să-i recunoască în ciuda dovezilor indubitabile.

Însă, la polul opus se situează cel care până la alegerile locale mai ocupă funcția de șef al PSD Timiș, Alfred Simonis, care este și șef interimar al Camerei Deputaților, funcție din care s-a remarcat doar prin conflictele repetate cu George Simion, care recent spunea are o relație cordială cu Dominic Fritz.

Am o relație cordială cu Dominic Fritz care nu e pe doctrină politic, uman rezonez mai bine cu dânsul. De un an și jumătate noi trecem proiectele de hotărâre ale lui Dominic Fritz pentru că să fac o politică de asta că hai să blocăm tot, eventual, eventual pierde ăla alegerile, eu nu mă regăsesc. Votăm proiectele care sunt folosul timișorenilor“, a spus Alfred Simonis.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole