Prefectul PSD de Timiş, Mihai Ritivoiu: filmarea de la Mall, cu lipsa de acţiune a colegilor poliţistului, în timp ce acesta este lovit, este revoltătoare

Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, le-a cerut poliţiştilor timişeni, astăzi, să acţioneze cu ”maximă fermitate” la cea mai mică tentativă de sfidare, după ce, zilele trecute, un comisar al Secţiei 4 Poliţie Timişoara a fost pus la pământ de un bărbat cunoscut ca făcând parte din mediul interlop, în prezenţa altor poliţişti, care nu ar fi reacţionat să-şi apere colegul.

„Filmarea de la Mall, cu lipsa de acţiune a colegilor poliţistului, în timp ce acesta este lovit, sunt revoltătoare. Cer poliţiştilor timişeni să acţioneze cu maximă fermitate la cea mai mică tentativă de sfidare. Mă voi deplasa personal la sediul IPJ Timiş pentru a transmite colectivului acest mesaj. Nu voi permite ca în mandatul meu să continue disoluţia autorităţii de stat în judeţul Timiş. Avem nevoie de instituţii puternice şi respectate. Este singura variantă pentru ca cetăţeanul să-şi recapete încrederea că este protejat şi apărat”, a transmis Mihai Ritivoiu, pe Facebook.

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a precizat, marţi seara, că nu se poate lua în discuţie o lipsă de reacţie din partea Poliţiei, ci se poate vorbi de ”o corectă evaluare a situaţiei de fapt, astfel încât conflictul să nu escaladeze şi să nu survină rănirea altor persoane”.

„Esenţial de precizat este că bărbatul (agresorul – n.r.) a fost imobilizat la faţa locului de către ceilalţi poliţişti, care se aflau în misiune. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior primind mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în prezent aflându-se în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Timiş”, a arătat sursa citată.

Poliţia a fost sesizată că în mall a izbucnit un scandal, iar omul legii a intervenit să aplaneze conflictul, dar a fost lovit de interlop. Poliţistul a fost agresat în timp ce făcea controale în barurile din zonă, pentru a vedea dacă accesul se face pe baza certificatului verde.

Drumul Cenei – Uivar ajunge la faza marcajelor

DRDP Timișoara informează că pe DN 59B, pe sectoarele reciclate cu tehnologia ”in situ” a început execuția de marcaje rutiere, în regie proprie, cu echipa Secției Producție DRDP Timișoara. Primul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole