Primăria Ineu derulează un proiect de reabilitare a unui obiectiv turistic remarcabil, este vorba despre Cetatea Ineu.
Edificiul este menționat în 1387 când familia Losonczy primeste domeniul Ineului și începe construcția unei cetăți sau a unui castel.
“Cetatea Ineului se transformă spectaculos, cu fonduri europene! Împreună cu primarul Abrudan Calin, am vizitat șantierul, lucrările de restaurare fiind finalizate în proporție de 80%. În urma discuțiilor cu constructorul, administrația locală estimează că până în vara anului viitor restaurarea va fi finalizată complet. Arheologii au scos la iveala vatra veche a cetății și poarta principală, iar în urma descărcărilor arheologice sunt descoperite detalii noi, elemente deosebite, care trebuie puse în valoare. La final, comunitatea arădeană va dobândi un obiectiv atractiv, iar odată cu introducerea în circuitul turistic, sunt convins că Cetatea va avea un impact regional. Turiștii care îi vor trece porțile vor putea vizita aici muzeul, săli de conferințe, apartamente tematice, o cramă, dar și ateliere meșteșugărești“, a declarat șeful CJ Arad, Iustin Cionca.
Firma care a câștigat contractul pentru realizarea proiectului tehnic este Graphic Space SRL din Timișoara, iar cea care a câștigat efectuarea lucrărilor este Tehnodomus SRL, valoarea totală a contractului, incluzând plata ambelor firme, ridicându-se la 18.972.671.13 lei (aproximativ 3,9 milioane euro).
Conform Primăriei Ineu, în cetate vor fi amenajate săli de conferințe, săli de exponate, apartamente tematice, o cramă, un muzeu și ateliere de meșteșuguri tradiționale.