Nicolae Robu susține ferm că Pasajul Solventul este al său: doar cineva “spălat pe creier” să mai poată avea dubii

În urmă cu câteva zile, Primarul Timișoarei anunța începerea unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din oraș, Pasajul Solventul, o lucrare de artă care va avea patru benzi de circulație.

“Am semnat autorizația de construcție pentru Pasajul Solventul. Este o muncă asiduă dusă în ultimele luni de colegii mei din Primăria Timișoara, care au făcut tot posibilul ca lucrările la acest proiect de infrastructură, cel mai mare al municipiului, să poată începe în acest an. Este un pasaj de patru benzi (câte două pe sens) în continuarea străzii Bogdăneștilor, pe care o modernizăm acum, cu linii de tramvai, trotuare și piste de biciclete, care va trece pe sub 12 linii de cale ferată“, a spus primarul Dominic Frtiz.

Astăzi, fostul edil Nicolae Robu a venit cu o serie de lămuriri în privința acestui proiect.

“Mă tot crucesc, cum e posibil, ca oameni altfel inteligenți, să poată prelua cu atâta lejeritate și fără a se jena minciuni evidente, cum e posibil ca, odată -evident pt oricine- păcăliți cu ajutorul mașinăriei de intoxicare și manipulare de înaltă clasă adusă peste noi –peste noi, oameni de bună-credință, total nepregătiți să facem față la așa ceva!-, ei să stea, în continuare, fani captivi ai unui om lipsit total și de valoare, de capacitate de a face față funcției de Primar al Timișoarei, dar și de caracter! Eh, sunt mirat să văd acum laude la adresa Primarului Fritz că va da drumul la lucrările de realizare a Pasajului Solventul, în timp ce “Robu a tot tergiversat-o.”“, sunt o serie de precizări ale lui Nicolae Robu.

“Robu a lăsat semnat contractul de actualizare proiect și execuție lucrări“ – susține Nicolae Robu.

“Păi, iată cum stau lucrurile, de fapt: Robu a lăsat semnat, din data de 18.09.2020 (!!!), contractul de actualizare proiect și execuție lucrări la obiectivul ”Pasaj Subteran Solventul”. Două luni erau prevăzute în contract pt actualizare proiect și 24 de luni pt execuție lucrări.  S-au scurs de-atunci 14 luni și administrația Fritz încă nu a predat amplasamentul pt organizarea de șantier în vederea începerii lucrărilor! ‼️Concluzie: Primarului Fritz i se cuvin OCĂRI, nicidecum laude, pt că a irosit mai mult de un an de zile la realizarea unui obiectiv de deosebită importanță pt oraș! Dar, haideți să luăm toată cronologia proiectului, pt ca doar cineva “spălat pe creier” să mai poată avea dubii: Unul din primele lucruri pe care le-am demarat de îndată ce am ajuns primar, în 2012, a fost Proiectul Pasaj Subteran Solventul. Aveam în portofoliu și proiectele ”Popa Șapcă”, ”Jiul” și ”Michelangelo”, dar, cu ”Solventul” intenționam să încep șirul marilor investiții de modernizare a orașului. În 21.11.2013, aveam gata elaborat studiul de fezabilitate (SF), supunându-l votului Consiliului Local, care l-a aprobat prin HCL nr. 581 / 21.11.2013. Am trecut, în continuare, la elaborarea proiectului tehnic, deși o parte din terenul de pe traseul optim indicat de proiectanți era privat, cu poprire pe el din partea Statului Român, culmea: cu sechestru pe niște clădiri care, de fapt, nu existau, mai bine zis nu mai existau, de nu se știe când.  A fost o luptă continuă, ani în șir, pt eliberarea de sarcini a acelui teren de interes pentru Primărie, dar, până când proprietarul privat al terenului și al acelor clădiri inexistente (??) nu și-a achitat obligațiile față de Statul Român, n-am avut nicio șansă. Am avut întâlniri directe inclusiv cu miliardarul, cetățean străin, proprietar al domeniului Solventul, dar, cu singurul rezultat –foarte important, desigur!- promisiunea că în momentul în care terenul devine liber de sarcini, ni-l va dona. Abia în 14.10.2019 acest lucru s-a întâmplat, dată la care subsemnatul am semnat contractul de donație! Am dat, de îndată ce s-a putut, drumul la licitație pt actualizare proiect tehnic și execuție și în 18.09.2020, pe teren, acolo unde se va construi pasajul, am semnat contractul cu câștigătorii licitației. Concluzie: Primarul Robu nu a tergiversat nimic, dimpotrivă, a lăsat și acest proiect, ca sute de altele, mură-n gură pt o administrație incapabilă, dovedită până în prezent aptă doar să distrugă ce-am făcut noi, cei ce iubim orașul, noi, trăitori aici, nu ca ei, simpli mercenari în trecere, în misiune, pe aici!“, a mai spus fostul primar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole