Transportul public al Timișoarei în pericol! Flota riscă să ajungă pe mâna primarilor din Dudeștii Noi sau Sânnicolau Mare – patronați de Alin Nica – spune viceprimarul USR+, Ruben Lațcău

Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău, lansează acuzații extrem de grave la adresa președintelui CJ Timiș, Alin Nica.

“Primarii PNL și PSD din județ vor să pună stăpânire pe flota de transport public a Timișoarei. Primarii PNL și PSD din județ, uniți și patronați de președintele CJ Alin Nica, vor să controleze transportul public din Timișoara prin Societatea Metropolitană de Transport Timișoara. Au venit cu o propunere inacceptabilă de modificare a statutului Societății care va afecta toți timișorenii care folosesc transportul în comun în oraș“, spune Ruben Lațcău.  

Vor să dispună după bunul plac de flota de autoturisme a Timișoarei

“Deși flota de autoturisme este a Timișoarei, ei vor să dispună după bunul plac de aceasta, luând Timișoarei votul decisiv din SMTT și prin acordarea de vot egal fiecărui UAT membru. Statutul, în forma în vigoare, prevede că fiecare asociat, prin reprezentantul său, are dreptul la un vot direct proporțional cu numărul de locuitori ai unităţii administrativ-teritoriale, raportat la numărul total de locuitori ai unităţilor administrativ-teritoriale membre ale SMTT stabilit în procente, iar numărul de procente rezultat reprezintă numărul de voturi. Ei propun să nu se mai țină cont de numărul de locuitori și fiecare asociat să aibă un vot egal, indiferent de numărul de locuitori sau de flota pe care o dețin. Statutul în vigoare dă Timișoarei dreptul de a conduce SMTT printr-un președinte, or și acesta primarii PNL și PSD din județ vor să-l ia orașului. Dacă propunerea PNL și PSD va fi adoptată, transportul public din Timișoara va fi condus de primarii din Dudeștii Noi sau Sânnicolau“, mai precizează Ruben Lațcău.

Consiliul Județean să înceteze cu șicane și propuneri politicianiste

Consiliul Județean cere de câteva luni să intre în SMTT, lucru pe care l-am discutat de mai multe ori cu domnul vicepreședinte Proteasa. De fiecare dată i-am spus acestuia că nevoile de transport public ale județului nu pot fi rezolvate cu autobuzele Timișoarei. Nu putem să scoatem mijloacele de pe linia 33 și să le ducem la Satchinez. Consiliul Județean trebuie să înceteze cu aceste șicane și propuneri politicianiste. Ce este al Timișoarei trebuie să rămână al Timișoarei. Aștept maturitate și propuneri serioase din partea primarilor PNL“, este mesajul viceprimarului USR+ al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole