Dominic Fritz continuă campania de demolare a garajelor – beneficiarii imobilelor prevăzute pentru demolare notificați că au la dispoziție 30 de zile pentru a demola construcțiile în regie proprie

Primăria Municipiului Timișoara continuă demersurile pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din mai multe cartiere, prin demolarea garajelor existente și amenajarea de locuri de parcare civilizate între blocuri.

Planul administrației locale este de a interveni în zonele Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor, prin crearea a peste 300 de locuri noi de parcare. Mai mult, revitalizarea respectivelor zone se va face prin amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje precum și căi de acces, trotuare și locuri de joacă pentru copii, acolo unde spațiul o permite. A fost deja aprobată Hotărârea de Consiliu Local prin care terenurile respective au fost declarate de utilitate publică. În perioada imediat următoare, municipalitatea va transmite notificări către proprietarii garajelor propuse pentru demolare. De la data luării la cunoștință, aceștia au la dispoziție 30 de zile pentru a demola construcțiile provizorii în regie proprie. În cazul în care, după 30 de zile, nu au efectuat lucrarea de demolare, această procedură va fi făcută de autoritățile locale, iar cheltuiala va fi recuperată de la beneficiarul contractului de închiriere. Menționăm că terenul de sub aceste garaje este proprietatea Municipiului Timișoara, iar locatarii, la semnarea contractelor de închiriere, și-au asumat inclusiv obligația de a le demola aceste construcții temporare, la solicitarea Primăriei“, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.  

În această primă etapă, Primăria Municipiului Timișoara vizează demolarea a 231 de garaje sau clădiri provizorii vechi, majoritatea degradate, pe terenul astfel eliberat urmând să fie  amenajate locuri de parcare atât de necesare, spații verzi și căi de acces decente.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole