Dominic Fritz: am reușit, în urma unor negocieri intense, să obțin o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm

Primarul Dominic Fritz face anunțul așteptat de foarte muți timișoreni, în special abonații Colterm.

“Am reușit, în urma unor negocieri intense, purtate și la Timișoara și azi, la București, să obțin o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. Astăzi sunt la București pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timișoara, după ce negocierile cu E.ON au eșuat.  Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata în avans. Timișorenii conectați la Colterm vor avea apă caldă și căldură și în perioada următoare, timp în care Colterm și Primăria Municipiului Timișoara continuă negocierile pentru o soluție de achiziționare a gazului pe termen mediu și lung“, a spun primarul Timișoarei.

Sprijin financiar din Trezorerie

“Datoria mea ca primar este să deschid toate ușile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timișorenilor racordați la Colterm, la București și oriunde există o soluție. Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor orașului și înțeleg perfect în ce situație suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm și crizei creșterii istorice a prețului la gaz. Suntem în legătură permanentă și cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timișoara și celelalte orașe cu termoficări publice și sper că va veni pentru că nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timișoara și celelalte orașe mari din România. Am avut astăzi o discuție cu Ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordării de urgență a unui credit din trezorerie(…)“, a mai precizat Dominic Fritz.

Angajații Colterm luați la întrebări de primar

“În legătură cu deficiențele apărute în ultimele ore la CET Sud care au întârziat furnizarea agentului termic către populație, în condițiile în care alimentarea cu gaz a început, am cerut managementului Colterm să fie proactiv în comunicarea cu abonații. Colterm are datoria să comunice cetățenilor racordați la sistemul public de termoficare orice informație de interes pentru ei, fie aceasta o veste bună sau rea. Este o chestiune de responsabilitate față de oamenii care plătesc facturile și așteaptă de la Colterm să fie ținuți la curent cu ce se întâmplă. Cer managementului Colterm să identifice responsabilii pentru eșecul comunicării către cetățeni a informațiilor concrete legate de reînceperea furnizării de agent termic și să ia măsuri, inclusiv demiteri de șefi“, a mai menționat Dominic Friz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole