Ministerul Dezvoltării a aprobat încă 31 de proiecte pentru gaz. Niciunul în Timiș

Ministerul Dezvoltării a anunțat astăzi, 14 iunie 2022, că încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, au fost aprobate.

Conform listei, județul Timiș nu are niciun proiect aprobat și care să primească fonduri, în condițiile în care Suceava are 6 proiecte aprobate, Arad are 3 proiecte, iar Caraș-Severinul are un proiect.

“Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM. În urma deciziei de astăzi, autoritățile publice locale vizate vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcții. Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și distribuția gazelor naturale“, a reamintit astăzi ministrul Cseke Attila.

Primele finanțări pentru investiții în gaz au fost anunțate pe data de 4 iunie 2022, iar Timișul a figurat pe listă doar cu un proiect al unei asociații care cuprinde comunele Becicherecu Mic și Dudeștii Noi, adică localitatea pe care a condus-o țărănușul șef al PNL Timiș, Alin Nica, și comuna nașului său de la PSD, Raimond Rusu, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole