Timișul, umilit din nou. Finanțare pentru gaz doar în comuna lui Alin Nica și a nașului său de la PSD. Suceava – 5 proiecte, Vrancea – 6 proiecte

Primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

”Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale și, prin acest program, vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

Potrivit listei obiectivelor de investiții finanțate în județul Timiș primește finanțare doar comuna Becicherecu Mic, pentru:

“Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Becicherecu Mic și Dudeștii Noi, județul Timiș prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dimitrie Țichindeal“, se arată în comunicarea MDLPA.

Valoarea finanțării este de 31.077.959,64 pentru perioada 2022-2028.

Așadar, Timișul primește un singur proiect, culmea tupeului, doar pentru comuna șefului PNl Timiș, Alin Nica și cea a nașului său de la PSD, Raimond Rusu.

Timișul este din nou codaș la alocări financiare, deoarece conform aceleași liste, disponibilă AICI, sunt județe care au primit finanțare pentru mai multe proiecte.

Spre exemplu, în județul Vâlcea au fost aprobate patru proiecte cu o valoare totală de aproape 200 de milioane de lei, iar în județul Vrancea sunt șase proiecte aprobate, de circa 300 de milioane de lei.

Un alt exemplu elocvent este județul Suceava, al baronului portocaliu, vopsit în galben-albastru, Gheorghe Flutur, care primește 5 proiecte de aproximativ 450 de milioane de lei.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole