VEST: o administrație a cumpărat o companie pentru a exporta apă potabilă în Ungaria

Consiliul Judeţean Arad a cumpărat, în urma unei licitaţii, o companie româno-ungară, înfiinţată în 2011 pentru a facilita exportul de apă potabilă din Arad în judeţul ungar Bekes, la un preț de de 34 de ori mai mic faţă de investiţia iniţială de 5,5 milioane de euro.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a anunțat că patrimoniul Aqua Trans Mureş a fost preluat pentru suma de 162.000 de euro. Investiția iniţială de 5,5 milioane de euro a fost făcută de administraţia judeţeană din Bekes, interesată de a aduce apă potabilă din România.

Am preluat aceste bunuri la un preţ foarte avantajos, practic un preţ de 34 de ori mai mic decât investiţia iniţială. În plus, din exploatarea reţelelor respective, Consiliul Judeţean va încasa permanent o redevenţă anuală, ceea ce înseamnă o sursă suplimentară de câştig pentru instituţie. Dar, înainte de toate, prin această investiţie se va putea rezolva problema livrării de apă potabilă pentru circa 50.000 de locuitori, din vestul şi nord-vestul judeţului”, spune Iustin Cionca, citat de Radio Timișoara.

Gospodăria de apă se află în apropierea unui drum judeţean, dispune de rezervoare şi va putea asigura înmagazinarea apei din forajele existente, dezinfecţia şi tratarea apei. Volumul înmagazinat va asigura o rezervă suplimentară pe liniile de alimentare Curtici-Dorobanţi-Iratoş-Variaşu Mare-Variaşu Mic, respectiv Sântana-Macea-Olari-Caporal Alexa.

Autorităţile judeţene spun că preluarea patrimoniului va permite asigurarea unor surse suplimentare de apă şi în condiţii de secetă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole