Consiliul Județean Timiș plătește peste 90.000 de lei pentru afișarea hărții județului Timiș în format 3D – administrația județeană mai cumpără insigne, căni, termosuri sau umbrele

PNL Timiș a promis alegătorilor în campania electorală din 2020 că va face “Timișul la nivel European“ și va livra DEZVOLTARE. Minciuna a fost crezută de alegători și așa Consiliul Județean a intrat pe mâna unui fost primăraș de sat, Alin Nica din Dudeștii Noi, una dintre cele mai sărace și slab dezvoltate comune din județ.

Cum și-au închipuit alegătorii că un fost primăraș, destul de rudimentar și primitiv, îmbrăcat în cămașă verde fosforescent și încălțat cu șpițari, ca la discoteca de sâmbătă organizată în anii ’90 la căminele culturale, venit practic de la coada vacii, va face Timișul European, va rămâne un mister de nedezlegat peste timp.

Moștenirea lăsată de PSDobra, salvarea PNL Timiș

Cert este că intrarea PNL Timiș la conducerea CJ Timiș a însemnat un dezastru administrativ, deoarece singurele proiecte majore implementate de Consiliul Județean în epoca Alin Nica sunt cele lăsate moștenire de fosta administrație PSD, condusă de Călin Dobra: maternitatea nouă de la Spitalul Județean; extinderea  UPU de la Spitalul Județean; extinderea la patru benzi a drumului spre aeroport; extinderea la patru benzi a drumului spre Moșnița Nouă; extinderea la patru benzi a drumului spre autostrada A1, prin Dumbrăvița; centrul de legume și fructe de la Tomnatic, aflat în lucru; bazinul de înot de la Jimbolia, aflat în execuție sau modernizarea Liceului Iris din Timișoara, destinat copiilor cu nevoi speciale, pentru a enumera doar câteva din proiectele care însumează peste 90 de milioane de euro fonduri europene moștenite de administrația penelistă de la cea PSDobra.

Eșecurile Consiliului Județean Timiș în mandatul lui Alin Nica

De la venirea la guvernarea locală a PNL Timiș, prin Alin Nica, nu a fost decât circ și scandal, dar a mai fost ceva:

– blocarea proiectului de extindere la patru benzi de la Dumbrăvița;

– ratarea finanțării europene pentru reabilitarea Castelului Huniade, așa cum puteți citi AICI;

– ratarea propriei licitații a CJ Timiș pentru Centura feroviară a Timișoarei, așa cum puteți citi AICI;

– ratarea trenurilor cu hidrogen spre Reșița;

– nu a fost înființată banca de dezvoltare a județului promisă de Alin Nica;

Administrația penelistă a lui Alin Nica nu va lăsa în urmă niciun proiect major matur de dezvoltare pe care viitoarea administrație a CJ Timiș să se poată baza după anul 2024, NICIUNUL.

CJ Timiș a găsit bani de chermeze de lux, insigne, căni sau umbrele

Consiliul Județean Timiș condus de Alin Nica a găsit însă energia și resursele necesare pentru a “sparge banii“ pe evenimente culturale care costă 1,5 milioane de lei – atât în 2021, cât și în 2022 – deși rapoartele Curții de Conturi, publicate de Buletin de Timișoara, atrag atenția asupra modului dubios în care se decontează banii publici pentru asemenea “chermeze de lux“.

Recent, Consiliul Județean Timiș a decis că nu este oportună asfaltarea unor drumuri sau acordarea unor fonduri către primării, ci să devină concurent cu Google. Așa a ajuns să plătească peste 90.000 de lei pentru “afișarea hărții județului Timiș în format 3D“, cum puteți vedea în Sistemul de Achiziții Publice de mai jos.

Achiziția s-a realizat cu firma Electronic Resistance SRL din Timișoara, care trebuie să pună la dispoziția CJ Timiș un “sistem de mapare pentru afișarea hărtii județului Timiș în format 3 D -Sistem de afisaj digital pentru proiectii video si pentru cartografierede continut interactiv sau multimedia in conformitate cu documentatia de atribuire si ofertei depuse“.

Consiliul Județean Timiș justifică achiziția în documentele oficiale prin faptul că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii și printr-un asemenea serviciu este “promovată oferta turistică a județului“, deoarece fără cheltuiala de 90.000 de lei turiștii străini nu află despre “obiectivele, pachetele, serviciile turistice pe care destinația Timiș le poate oferi“, ca și cum nu mai există posibilitatea să cauți pe Google, gratis.

Lipsa cumpărăturilor dubioase făcute de CJ Timiș în ultima perioadă nu se oprește aici, deoarece administrația județeană a plătit deja peste 21.000 de lei pentru umbrele, probabil pentru a proteja de ploaie oficialitățile care vor fi prezente la evenimentele de 1,5 milioane de lei.

Totodată, Consiliul Județean Timiș a mai cumpărat cu peste 50.000 de lei “seturi cadou cană termică + termo“, dar și “insigne metalice“ pe care a plătit alți aproape 15.000 de lei.

Administrația PNL Timiș a Consiliul Județean înseamnă așadar “chermeze de lux“, insigne, căni, termosuri sau umbrele.

“Timișul la nivel European“ – cu asta ați fost prostiți în 2020 de PNL Timiș. Nu uitați.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole