Consiliul Județean Timiș continuă politica “chermezelor faraonice“ specifice administrației Alin Nica – aproape 300.000 de euro “sparți“ pentru un singur eveniment

Buletin de Timișoara vă informa în luna februarie 2022 despre “jaful de la Consiliul Județean Timiș, condus de Alin Nica – Evenimentul “Parcul Crăciunului” a costat 1,4 milioane de lei, bani publici plătiți prin Muzeul Satului Bănățean“.

Redacția noastră a fost singura publicație din județ care a atras atenția de la vremea respectivă cu privire la risipa banilor publici care se produce prin organizarea unui asemenea eveniment.

Astfel, “Parcul Crăciunului” 2021 organizat de CJ Timiș prin Muzeul Satului Bănățean, instituție aflată în subordinea administrației județene, a costat exorbitantă sumă de aproape 1,4 milioane de lei. Doar un brad a costat peste 3.500 de euro. Facem precizarea că toate serviciile contractate au fost făcute prin cumpărare directă, fără licitație, se artă în articolul din 15 februarie 2022.

Mai mult, pe 24 octombrie 2022, Buletin de Timișoara a prezentat în exclusivitate un raport al Camerei de Conturi în care se arată că “Muzeul Banatului, subordonat CJ Timiș, a produs un prejudiciu de 379.000 de mii de lei deoarece au fost făcute plăți pentru evenimente fără existența documentelor justificative“.

Culmea este că conducerea liberală a Consiliului Județean Timiș, instituție condusă de fostul primar de la Dudeștii Noi, Alin Nica, nu a stopat organizarea de “chermeze faraonice“ pe bani publici, ba chiar a suplimentat bugetele.

Publicația tion.ro a scris astăzi, 30 noiembrie 2022, că “administrația județeană cheltuiește, din bugetul propriu, aproape 300.000 de euro pentru evenimentul Parcul Crăciunului“, organizat la Muzeul Satului Bănățean.

La organizarea evenimentului au contribuit cele șase instituții de cultură din subordinea CJT: Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, împreună cu Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”.

Astfel, bugetul alocat de Consiliul Județean Timiș și fiecare instituție de cultură din subordine pentru organizarea Parcului Crăciunului este următorul:

Muzeul Satului Bănățean are alocat pentru desfășurarea celei de a Il-a ediții a proiectului „Decembrie, luna bucuriei împărtășite, eveniment Parcul Crăciunului” suma de 1.275.000 lei, deci aproximativ 255.000 de euro.

– Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin va desfășura în cadrul Parcului Crăciunului acțiunea „Rază luminoasă”. Aceasta face parte din Programul minimal aprobat pe anul 2022, bugetul aprobat pentru această acțiune fiind de 60.000 de lei (aproximativ 12.500 de euro).

– Activitatea Muzeului Național de Artă Timișoara în cadrul Parcului Crăciunului va fi bugetată prin Programul minimal aprobat pe anul 2022, poziția 12 — „MNArT EDU. 10 micro-proiecte de educație muzeală și mediere cultural”. Costurile estimate sunt de 2.800 de lei (în jur de 570 de euro).

– Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș participă în cadrul Parcului Crăciunului prin prestația Ansamblului Profesionist Banatul în data de 16 decembrie. Spectacolul face parte din Programul Minimal al Managerului pe anul 2022, „Spectacole de datini și obiceiuri de iarnă”. Bugetul estimat pentru participarea la evenimentul sus menționat este de 25.000 de lei (5.000 de euro).

– Muzeul Național al Banatului Timișoara nu dispune de buget alocat pentru acest eveniment, iar activitățile organizate de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” nu implică cheltuieli directe“, scrie tion.ro

Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni, în perioada 6 – 27 decembrie, în intervalul orar 17 – 22.

FOTO. Parc vandalizat în comuna Satchinez

Un parc din satul Hodoni, comuna Satchinez a fost vandalizat. Bănci rupte, gardul împrejmuitor smuls, cablurile de la camerele de supraveghere smulse, cam acesta a fost peisajul găsit de cetățeni….

Recomandările noastre

Cele mai citite articole