Consiliul local USR+, Răzvan Negrișanu, donează Colegiului Bănățean și Primăriei Timișoara un proiect complet pentru o nouă sală multifuncțională

Consiliul local USR+, Răzvan Negrișanu, arhitect, a creat o echipă de lucru pentru a proiecta o nouă sală modernă de evenimente la Colegiul Bănățean.

Alesul local spune că instituția de învățământ are o singură sală de sport la această oră.

“Am decis să dau ceva înapoi Colegiului, un proiect de arhitectură pentru o nouă sală multifuncțională pentru evenimente școlare și sportive, și am creat o echipă de lucru împreună cu doi colegi arhitecți, Cristian Blidariu și Alexandra Pascotescu. Invit și public alți specialiști ai Timișoarei în această echipă. Vrem să elaborăm și să  donăm Colegiului și Primăriei un proiect complet de sală modernă, verde, smart pentru această școală de tradiție în Timișoara. Avem oportunitatea să o construim pe fonduri nerambursabile.  Proiectul nostru intră într-o viziune mai mare asupra infrastructurii școlare pe care a concretizat-o de altfel în buget administrația Fritz. Este vorba despre un concurs de soluții pe care Primăria îl va iniția pentru un proiect de regenerare urbană a cvartalului aferent străzilor Bulevard General Ion Dragalina, Bulevard 16 Decembrie 1989, Bulevard Regele Carol I, strada Ion Ghica. Vor fi incluse în acest proiect mai multe instituții, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, Liceul Tehnologic al Vestului, Casa de Cultură a Studenților,  Biserica Notre-Dame de Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumagianu”“, spune consilierul local USR+.

Există deschidere pentru transformarea perimetrelor școlilor timișorene într-un spațiu public

“În prezent, Colegiul are o singura sală de sport, de dimensiuni improprii, la peste 2.500 de elevi, pe care o folosesc uneori și 3 clase simultan fiind deci o urgență să avem o sală nouă, adecvată, pentru copii. Am identificat terenul pentru aceasta, este dat în folosință colegiului, aparține Primăriei Municipiului Timișoara, cu destinația stabilită deja prin HCL 21/2.02/2016 pentru activități recreativ-sportive. Există deja un consens între toți actorii implicați, am discutat și cu directorul Sorin Ionescu, pe care l-am vizitat împreună cu echipa de arhitecți, că acolo trebuie să fie viitoarea sală de sport“, a mai spus Răzvan Negrișanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole