CJ Timiș crește numărul consilierilor personali ai conducerii instituției – Alin Nica are 7 consilieri personali

Consiliul Județean Timiș va trece prin a treia reorganizare de când la conducerea administrației județene se află oastea necâștigătoare condusă de Alin Nica.

Schimbarea de organigramă este o nouă dovadă a incompetenței care a cuprins CJ Timiș în mandatul PNL Timiș deoarece în martie 2021 administrația județeană realiza o reorganizare în urma căreia desființa printre altele Direcția de Investiții și Biroul de Comunicare, iar acum reînființează structurile respective și funcțiile desființate anterior – director de investiții, respectiv șef birou comunicare, așa cum găsiți toate documentele AICI.

Conform publicației Banatul Meu, postul de șef birou comunicare este reînființat cu dedicație pentru Loredana Lungu, o acolită a actualului șef al CJ Timiș, Alin Nica și soția consilierului personal al primarului PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, secretar general al PNL Timiș, deși postul respectiv este vizat de mai multe acțiuni în instanță aflate în derulare. O decizie care arată ridicolul absolut în care se scaldă “băieții de pe sate“ care se află astăzi la conducerea CJ Timiș și cât de ahtiați sunt în a ocupa scaune și funcții, mai ales cele care nu le aparțin. Mai mult, Biroul de Comunicare reînființat va fi format din șapte persoane prin transferul unui post de la Serviciul Externe și Protocol.

Numele Loredanei Lungu este mai cunoscut opiniei publice datorită activităților mondene, fiind mai pasionată de fotografia nud decât de activitățile administrative, așa cum puteți citi AICI, fapt de înțeles din moment ce a fost parașutată în 2021 în Consiliul Județean direct dintr-o sală de fitness.

O altă modificare realizată prin noua organigramă este desființarea funcției de Director de Cabinet al președintelui CJ Timiș, care a fost anterior deținută de Iosif “Borsetă“ Nicoară, care în urma scandalului provocat de afacerea Dubai a fost “tras pe linie moartă“ ca șef al Asociației de Turism a județului Timiș, semn că după “Borsetă“ nu mai este nimeni demn de o asemenea funcție. Funcțiia respectivă nu dispare pe noua organigramă, ci va fi trabsformaă în post de consilier persoanl al șefului CJ Timiș.

Totuși, pentru a se asigura că va avea voturile pentru a trece noua organigramă prin plenul Consiliului Județean, cel mai probabil într-o ședință înainte de Crăciun, și pentru a beneficia în continuare de voturile USR, administrația Alin Nica înființează și două posturi noi de consilier personal pentru vicepreședinții CJ Timiș, Alexandru Proteasa de la PNL și Cristian Moș de la USR, care, astfel, vor avea câte doi consilieri personali în loc de unul ca până acum.

La această oră, conform site-ului administrației județene, șef CJ Timiș, Alin Nica, are 7 consilieri personali: Oana Raluca ȘANDRU; Viorel Gheorghe COIFAN; Vasile CIURUȘ; Dan-Aurel DIACONU; Andrei-Dan IVAȘCU; Bogdan-Cătălin GHELBERE; Constantin TĂNASE, deși în organigramă figurează 6 posturi, semn că unii dintre consilieri sunt angajați cu jumătate de normă, o forțare însă a Codului Administrativ și a Codului Muncii, care vorbesc despre un maximum 6 posturi de consilieri personali și nu de fracțiuni de normă, deoarece în acest fel se pot angaja zeci de consilieri personali cu câte 2 ore fiecare.

Proiectul privind noua organigramă a CJ Timiș se află momentan în dezbatere publică, urmând să fie adoptat la finalul lunii decembrie, pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

În fotografia care însoțește articolul în puteți vedea pe viceprimarul comunei Dudeștii Noi, Alexandru Bodea, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate; șeful CJ Timiș, Alin Nica, fost primar la Dudeștii Noi, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe posibile conflicte de interese și pe primarul actual al comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, cercetat și el de Agenția Națională de Integritate pentru un posibil conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole