Conducerea PNL a CJ Timiș amenință din nou presa. Sexy purtătoarea de cuvânt, despuiată în câteva fotografii, vrea să dea în judecată publicația care le-a divulgat

Buletin de Timișoara a atras atenția în dese rânduri în privința comportamentului conducerii PNL-iste a Consiliului Județean Timiș și a PNL Timiș, care refuză inclusiv să răspundă la cererile privind accesul la informații publice întocmite pe baza legii 544/2001, la fel cum procedează și mai multe primării ale PNL Timiș.

Inclusiv deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, vorbea într-o Scrisoare de zilele trecute adresată membilor de partid despre “tribunale obștești” ce par a veni dintr-o perioadă de tristă amintire a unor vremuri de dictatură, fărădelege și presiune.

Mai mult decât atât, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a intentat la începutul acestui an un proces publicației Buletin de Timișoara și redactorului său șef, Eugen Chiosa, care are termen de judecată pe data de 21 septembrie 2022, din cauza dezvăluirilor pe care redacția noastră le-a făcut de-a lungul timpului, cu intenția de intimidare și a băga pumnul în gură jurnaliștilor Buletin de Timișoara. Lucru care însă nu s-a întâmplat și nu am cedat presiunii peneliste.

Totul se întâmplă deoarece publicațiile independente și care au curajul să scrie despre “greii zilei“ trebuie reduse la tăcere, iar Recorder, a publicat chiar astăzi, 14.09.2022, un reportaj cutremurător intitulat “Prețul tăcerii o investigație în contabilitatea presei de partid“.

Iată însă că Buletin de Timișoara nu este un caz singular, iar acum purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, soția fostului ziarist de la Opinia Timișoarei, Tudor Flueraș, și consilier al primarului PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, care deține și funcția de secretar general al PNL Timiș, amenință cu judecata o altă publicație, Banatul Meu, căreia i-a trimis momentan o notificare prin care dorește ca în 24 de ore să fie îndepărtat articolul “Sexy Loredana Lungu ii joaca pe liberalii din Timis pe degete“, publicat de Banatul Meu luni, 12.09.2022.

Motivul în reprezintă în principal publicarea în articolul respectiv a unor fotografii în care purtătorul de cuvânt al CJ Timiș apare toată despuiată și pe care Loredana Lungu le-ar dori îndepărtate din mediul online, simțindu-se defăimată.

Dar oare când le-a realizat era mândră de sânii goi și pe care i-a postat singură în mediul online, spre deliciul salariaților din CJ Timiș la momentul angajării sale în administrația județeană, în martie 2021?

Cazul este unul halucinant și reprezintă un act brutal de intimidare a ziariștilor, cu atât mai grav cu cât soțul purtătorului de cuvânt al CJ Timiș este și el fost ziarist.

Pe de altă parte, având în vedere că prin fișa postului, Loredana Lungu ar trebui să mențină chiar relația cu presa în numele instituției județene, un viitor proces cu o redacție din Timișoara afectează grav reputația Consiliului Județean Timiș.

Sexy purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Timiș, Loredana Lungu se consideră denigrată de banatulmeu.ro. Drept urmare, a trecut la amenințări cu instanța. Loredana Lungu a trimis o notificare prin care ne solicită retractarea informațiilor apărute în articolul “Sexy Loredana Lungu îi joacă pe liberalii din Timiș pe degete“, în 24 de ore. Dacă nu se va da curs acestei notificări “voi solicita concursul organelor abilitate în vederea atragerii răspunderii civile delictuale”. Sexy purtătorul de cuvânt al CJ Timiș consideră că unele informații apărut în articol sunt “neadevărate, lipsite de un minim de suport și aduc atingerea onoarei, demnității și reputației subsemnatei, precum și reputației instituției Consiliului Județean Timiș“. Loredana Lungu contesta și alte articole apărute pe banatulmeu.ro în care ea este personaj principal. Culmea este că notificarea este semnată în nume personal și nu de către un avocat, deocamdată“, arată astăzi, 14.09.2022, Banatul Meu, care publică și notificarea primită.

Regretabil este că propriile fapte sunt scăpate din vedere, iar vina aparințe întotdeauna altcuiva, în acest caz presei, deoarece purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, funcționar public, a participat în vara anului 2021 și la scandalul național din PNL Timișoara, deși conform legii “funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic“, despre care puteți citi AICI.

Timișul la nivel european – sloganul PNL Timiș la alegerile din 2020. Nu uitați!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole