Timiș: fisură gravă în Alianța PSD-PNL – candidatul Dreapta Unită, Alin Nica, campanie electorală la Făget și Lugoj cu oamenii PNL

Buletin de Timișoara a intrat în posesia unor fotografii care arată o fisură gravă în Alianța PSD-PNL, chiar în toiul campaniei electorale, în ciuda demonstrațiilor de forță arătate în exces la mai multe lansări de candidați.

Astfel, actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, care și-a dat demisia din PNL după ce a fost schimbat din funcția de președinte și s-a înscris în Partidul Forța Dreptei devenind candidatul Alianței Dreapta Unită – USR, PMP, Forța Dreptei – pentru un nou mandat în fruntea administrației județene, s-a aflat zilele acestea în campanie electorală la Făget și Lugoj beneficiind de sprijinul membrilor PNL, care în mod normal ar fi trebuit să-l susțină pe Alfred Simonis, candidatul Alianței PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș.

Alin Nica a beneficiat la Lugoj și pe sprijinul membrilor USR, însă la Făget a putut fi văzut în comunitate vizitând mai multe obiective și participând la întâlniri cu oamenii alături de viceprimarul și city-managerul orașului, pus în funcție de primarul PNL Marcel Avram, care actualmente candidează pe lista comună PSD-PNL pentru un loc de consilier județean.

Susținerea de care se bucură Alin Nica la Făget este evidentă și este vizibilă și din faptul că PSD și PNL nu au reușit să stabilească un candidat comun la primăria orașului Făget, mergând fiecare cu candidat propriu.

Situația devine, în aceste condiții, îngrijorătoare pentru candidatul Alianței PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș, Alfred Simonis, care conform unor sondaje recente vehiculate în mediul politic, ar lua un scor catastrofal la alegerile din 9 iunie în Timișoara, deoarece rezultatele ar arăta că Alin Nica se situează la 51%, iar Alfred Simonis în jurul cifrei de 25%.

Nici în județ situația nu este mai bună și reamintim că, recent, deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru, a anunțat că 7 primari liberali îl vor susține pe Alin Nica la alegerile pentru Consiliul Județean și nu pe candidatul PSD-PNL, Alfred Simonis, așa cum puteți citi AICI, la care se adaugă comunele Dudeștii Noi și Becicherecu Mic.

Așadar, în afară de Timișoara și mai multe comune deja anunțate, Făgetul ar fi al doilea mare oraș care l-ar susține pe Alin Nica, fiind de notorietatea faptul că primarul Dănuț Groza de la Sânnicolau Mare este un susținător al actualului șef al CJ Timiș, chiar având un om, pe Marius Hiticaș, pe lista de consilieri județeni ai Alianței Dreapta Unită.

Bătălia pentru Consiliul Județean se pare că abia începe, iar lupta va fi aprigă, de aceea nu este nimic exclus la acest moment, ceea ce este însă cert este faptul că candidatul PSD-PNL, Alfred Simonis, pierde tot mai mult teren, și repede.

UPDATE: în urma publicării articolului redacția noastră a fost informată că și primarul din Bethausen îl susține pe Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole