PNL Timiș, în centrul unui nou scandal. Sexy purtătoarea de cuvânt a CJ Timiș acuzată că își rotunjește salariul de bugetar cu bani de la PNL Timiș

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Timiș, Loredana Lungu, angajată în CJ Timiș în martie 2021, după preluarea mandatului de Alin Nica și PNL Timiș, este acuzată că îi joacă pe liberalii din Timiș pe degete și ca urmare își rotunjește salariul de bugetar cu bani de la PNL Timiș.

Loredana Lungu, sexy purtătoarea de cuvânt de la Consiliul Județean Timiș nu se mulțumește cu puțin. Ea vrea chiar tot. Drept urmare se ocupă și de comunicarea PNL Timiș. La fel de “bine” ca la CJT. Înainte de a ajunge la Consiliul Județean Timiș, Loredana Lungu a lucrat la Smartfit, o sală de sport din Timișoara. Neoficial, se pare că Lungu l-a consiliat și pe primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza. Apoi a ajuns la CJT, ca și consilieră personală a președintelui Alin Nica,  și repede chiar purtătorul de cuvânt al instituției. De aici a început “distracția”… Pe lângă faptul că își sapă colegii consilieri sau directori din CJT, Lungu își rotunjește salariul de bugetar cu bani de la PNL Timiș“, scrie publicația Banatul Meu.

Acțiunea ar fi una destul de gravă, deoarece fiind funcționar public, Loredana Lungu, nu ar avea voie, conform legii, să obțină alte venituri sau să practice alte activități, mai mult “funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic“, fapt pentru care ar putea fi sesizată Agenția Națională de Integritate.

Totuși, legea nu a împiedicat-o pe Loredana Lungu să fie prezentă în iulie 2021 la ședința cu scandal de la PNL Timișoara, așa cum se poate observa în fotografia de mai jos, aspect pentru care Consiliul Județean nu s-a sesizat și nu a anunțat vreo anchetă internă.

Acuzații deosebit de grave la adresa purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean Timiș, Loredana Lungu, au fost făcute ieri de către prim-vicepreședintele PNL Timiș, Marilen Pirtea.

Purtătorul de cuvânt al CJT a preluat și atribuțiile de comunicare ale partidului, susține deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, într-un mesaj intern, pentru primarii liberali de Timiș. Aproape tot bugetul PNL Timiș destinat mass-media merge doar către un site online, acolo unde unul dintre administratori este chiar soțul Loredanei Lungu, consilier neoficial al președintelui PNL Timiș, Alin Nica. “Mi-a fost golită de conținut „fișa postului” de prim-vicepreședinte, printre altele atribuțiile de comunicare ale partidului fiind „externalizate” către o doamnă de la CJT (care nu este membră PNL), cu bugetul lunar primit de la București, cu tot”, a spus într-un mesaj pentru primarii PNL din Timiș, Marilen Pirtea“, mai scrie Banatul Meu.

Consiliul Județean Timiș nu a anunțat nicio anchetă nici privitor la faptul că pozele sexy ale purtătorului de cuvânt al instituției au mai trecut peste ochii opiniei publice în luna iunie 2022, deși funcționarii publici au un Cod de conduită pe care trebuie să-l respecte și a cărui respectare intră în atribuțiile celor de la Direcția de Resurse Umane, care nici în acest caz nu au mișcat un deget.

Conform declarației de avere din 2022, Loredana Lungu a câștigat anul trecut 69.294 de lei de la Consiliul Județean Timiș, iar soțul său, fostul ziarist Tudor Flueraș, 49.653 de lei din calitatea de consilier personal al primarului PNL din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, dar și 13.332 de lei din calitatea de administrator a unei firme de la strada Proclamația de la Timișoara nr.7, care coincide cu sediul publicației Opinia Timișoarei.

Conform declarației de interese din 2022, Loredana Lungu declară mai multe contract de servicii ale SC Two Media SRL la care este acționar cu 100 de acțiuni, cu diverse primării din județul Timiș, printre care Deta, Gătaia, Ghiroda, Jimbolia, Mașloc sau Teremia Mare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole