Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu: la Săcălaz se convocă ședințe de Consiliu Local cu trei minute înainte de începerea ședinței

 Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a declarat astăzi într-o conferință de presă, că la Săcălaz acțiunile conducerii primăriei continuă să fie lipsite până și de bun simț.

De la începutul mandatului administrația Nicu Viorel, primar ales din partea PMP, este în conflict cu aproape toată lumea, una dintre probleme fiind convocarea la limita legii a ședințelor de Consiliu Local.  

Faptul a fost reclamat la Prefectura Timiș în mod repetat, însă prefectul Mihai Ritivoiu spune că legislația este deficitară.

Avem o situație absolut …care frizează din punctul meu de vedere atât buna funcționare a autorității publice cât și legalitatea actelor. În continuare se merge pe ședințe convocate din oră în oră. Acum i-arși au venit la mine niște consilieri locali să-mi reclame, faptul că ieri se convoacă ședință de urgență pentru ora 11, nu-i cvorum sau nu se înțeleg, se convoacă la ora 12, apoi alta la ora 13. Deci acesta este situația. Nu vin îi pun absenți. Deci, noi luptăm și atacăm pe unde putem, dar să știți că legislația nu este foarte clară, Prefectura nu poate să atace decât dacă procedura nu a fost întocmită. Mie mi se pare că o convocare cu 3 minute înainte de ședință este o chestiune de rea voință. Dar eu nu pot să-mi dau cu presupusul nici dacă este o urgență sau nu. Dacă e o urgență poți convoca, dar mi se par normal, de bun simț, un termen rezonabil, câteva ore măcar, două/trei ore. În momentul în care convoci cu trei, patru, cinci minte înainte o ședință este din punctul meu de vedere o dovadă clară de rea voință. Se întâlnesc și fizic, am văzut pe Facebook, se ceartă în live-uri, e o situație în care noi putem ataca Hotărârile în limita legii“, a declarat Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole