VEST: cea mai mare fermă zootehnică integrată din România a cumpărat 800 de vaci Holstein

DN AGRAR Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, care activează și în vestul țării, în Hunedoara, lider în producţia de lapte de vacă, continuă investiţiile în ferma Apold, prin achiziţia a 800 de vaci, rasa Holstein. Mare parte dintre acestea sunt deja gestante, procesul de fătare realizându-se treptat, astfel că, în fiecare lună o parte din ele devin lactante, urmând ca până la sfârşitul lunii iulie să fie productive în totalitate.

Scopul este creşterea capacităţii de producţie şi reînnoirea efectivului de vaci de muls şi tineret bovin. Tot pentru ferma Apold, compania a cumpărat suplimentar 200 de adăposturi de tip IGLU* pentru tineretul bovin, totalizând în prezent un număr de 600 de unităţi, capacitate suficientă să acopere creşterea efectivelor fermei.

Utilizarea adăposturilor de tip IGLU se întinde pe aproximativ 3 luni, apoi viţeii sunt transferaţi la ferma Prodlact (a cărei activitate constă în creşterea bovinelor de lapte), unde rămân pentru aproximativ 20 de luni, perioadă pe care o petrec atât în interior, cât şi pe câmp. Sunt cunoscute beneficiile creşterii animalelor în aer liber, întrucât mişcarea în aer liber asigură sănătatea vacilor şi creşte producţia de lapte, aspecte importante pe care compania le are în vedere. După această perioadă, vacile revin în fermă, fiind integrate direct în ciclul de muls.

Jan Gijsbertus de Boer, preşedinte al Consiliului de Administraţie DN AGRAR Group:

„La DN AGRAR continuăm investiţiile pentru dezvoltarea companiei. Până în prezent, achiziţiile pentru ferma Apold ajung la un efectiv de 1.200 de animale, o parte dintre acestea fiind folosite pentru reînnoirea efectivului de vaci de muls, iar altă parte pentru a întregi noua capacitate de producţie a fermei. Investiţiile realizate anul trecut, pentru modernizarea şi extinderea sălilor de muls, ne permit atât creşterea efectivului de bovine, cât şi a producţiei de lapte, fără a face rabat de la standardele de calitate care definesc compania noastră.”

DN AGRAR totalizează peste 11.000 de animale, atât vaci de lapte, cât şi tineret bovin. Obiectivul companiei este să ajungă în acest an la un efectiv de aproximativ 12.500 de animale, obiectiv care poate fi realizat atât prin dezvoltarea fermelor proprii, cât şi prin achiziţia altor ferme cu producţie agricolă vegetală şi/sau zootehnică, în viitorul apropiat.

Grupul DN AGRAR include în portofoliul său, un număr de 15 societăţi, dintre care 4 ferme, a căror activitate principală o reprezintă atât creşterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât şi producţia de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar şi Apold – ultimele două achiziţionate în ultimele 14 luni).

Grupul oferă servicii de logistică şi transport al laptelui de vacă cu autovehicule specializate atât pe teritoriul naţional, cât şi la nivel european.

* Notă: Adăposturile de tip IGLU sunt adăposturi moderne realizate din poliester armat cu fibră de sticlă şi oferă un grad de protecţie sporit animalelor, fiind folosite în special pentru creşterea viţeilor.

Despre DN AGRAR Group

DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara.

Compania a fost înfiinţată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO din 2 februarie 2022. Începând cu data de 19 septembrie 2022, acţiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă pentru afaceri şi management.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole