Timișoara: în luna decembrie va fi lansată de CNAIR licitația pentru Centura de Vest la patru benzi – primăria realizează un drum de legătură de un kilometru

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timișoara, într-o conferință de presă, că în luna decembrie va fi lansată licitația pentru Centura de Vest a orașului.

Acesta a declarat că va fi realizată pe patru benzi.

În luna decembrie va fi lansată licitație pentru Centura Vest Timișoara la patru benzi. S-a terminat studiul de fezabilitate și suntem în proceduri acum“, a spus Sorin Grindeanu.

Varianta de traseu avizată în luna noiembrie are o lungime de aproximativ 14 km și traversează unitățile administrativ teritoriale Timișoara, Săcălaz și Utvin. Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecția cu DN 69 (Timișoara – Arad) și centura de ocolire Timișoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timișoara – Cenad), cu DN 59A (Timișoara – Jimbolia) și cu Timișoara printr-un drum de legătură.  Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a orașului din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud, acum în construcție), ce va înconjura orașul prin vest, rezultând astfel închiderea inelului de centură a municipiului Timișoara.  De asemenea, VO Timișoara Vest va avea nouă lucrări de artă (poduri și pasaje).  În perioada următoare, vor avea loc și alte studii necesare pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, contractul fiind derulat de S.C. SEARCH CORPORATION SRL“, anunță Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

La rândul său, Primăria Timișoara va realiza un drum de legătură, Radiala Vest.

Radiala Vest reprezintă un bulevard nou care va fi construit în continuarea străzii Gării și va face legătura cu viitoarea Centură Vest.

Investiția va include: 4 benzi, câte două pe sens, separate printr-un parapet, un pod peste calea ferată din vestul orașului, un sens giratoriu la intersecția cu strada Carpenului, iluminat public stradal, rețele de apă și canalizare, trotuare cu o lățime de 2-3 metri, piste de bicicletă de minim 1,5 metri lățime, spații verzi de minim 1,5 metri lățime.

Legătura cu centura se va întinde pe aproximativ 2,7 kilometri, din care 1 kilometru va fi realizat prin proiectul de radială vest al primăriei și 1,7 kilometri prin proiectul de drum de legătură al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole