Coltem: la începutul lui august vom avea depozitate 30.000 de tone de cărbune şi vor fi înmagazinaţi 60.000 de MWh de gaz – sunt cantități sensibil mai mari decât anul trecut

Administratorul special al companiei locale de termoficare Colterm aflată în insolvenţă, Cristian Amza, a declarat, marţi, că stocurile pentru asigurarea încălzirii în următorul sezon rece sunt mai mari decât în iarna precedentă.

Potrivit lui Amza, la începutul lunii august, compania va avea deja depozitate 30.000 de tone de cărbune şi vor fi înmagazinaţi 60.000 de MWh de gaz, cantități sensibil mai mari decât anul trecut, când în perioada similară stocurile erau de 19.000 de tone de cărbune şi 11.000 MWh de gaze.

Vom încheia luna aceasta cu 30.000 de tone de cărbune în stoc, mai mult decât am avut anul trecut. Cei 60.000 de MWh de gaz înmagazinaţi sunt superiori cantităţii pe care o aveam anul trecut. Cele două contracte de cărbune care urmează să expire în lunile următoare vor fi reînnoite. Deja suntem în negocieri şi urmează cumva să le perfectăm„, a declarat Cristian Amza, în cadrul colegiului prefectural.

Răspunzând întrebărilor subprefectului Sorin Ionescu, Cristian Amza a concluzionat că timişorenii pot sta liniştiţi la iarnă.

Singurul motiv pentru care nu au fost deja semnate (contractele pentru cărbune, n.r.) a fost dificultatea în obţinerea licenţei de la ANRE, pe care acum o avem. Colterm va mai furniza, transporta şi distribui agentul termic până în iunie 2024, urmând ca trei ani să funcţionăm doar pentru partea de producţie. Partea de transport, furnizare şi distribuţie va trece într-un serviciu public al Primăriei Timişoara. (…). Instalaţiile pe care le avem la CET Centru şi CET Sud vor fi în stare de funcţionare mai mult decât bună, la începutul noului sezon rece„, a detaliat administratorul special al Colterm în insolvenţă.

UPT a inaugurat primul laborator 5 G Nokia

Cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, marcată anual în 17 mai,  Universitatea Politehnica Timișoara, împreună cu Nokia Networks au inaugurat Laboratorul 5G din cadrul Facultătății de Electronică,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole